To Διεθνές Ινστιτούτο για την Έρευνα των Σπηλαίων, διοργανώνει φέτος το 4o Cavitation Workshop επιλέγοντας τα Χανιά και το Συνεδριακό Κέντρο του ΜΑΙΧ ως τόπο συνάντησης και συνεργασίας διακεκριμένων επιστημόνων και ερευνητών απ’ όλο τον κόσμο. 

To International Institute for Cavitation Research (IICR), Διεθνές Ινσιτούτο για την Έρευνα των Σπηλαίων, διοργανώνει φέτος  το 4o στη σειρά Cavitation Workshop επιλέγοντας τα Χανιά και το Συνεδριακό Κέντρο του ΜΑΙΧ ως τόπο συνάντησης και συνεργασίας διακεκριμένων επιστημόνων και ερευνητών απ’ όλο τον κόσμο. 

Επικεφαλής είναι ο καθηγητής του City University London, Μανώλης Γκαβαϊσές.

Το συνέδριο, που διερευνά διάφορες πλευρές του ρευστομηχανικού προβλήματος της σπηλαίωσης, θα διαρκέσει δύο μέρες (30.5.16-1.2.16) ενώ παράλληλα θα αναρτηθούν εργασίες, από 34 ερευνητές πανεπιστημίων και εταιρειών με στόχο να ενημερώσουν το χώρο τους για τα θέματα  πάνω στα οποία διεξάγουν έρευνα. 

Το συνέδριο είναι κλειστό, απευθύνεται σε ειδικούς, αλλά τα θέματα που πραγματεύεται αφορούν εν τέλει το ευρύ κοινό, γιατί τα αποτελέσματα κάθε ερευνητικού έργου επηρεάζουν θετικά τη ζωή του μέσου πολίτη. Αν ρίξουμε πχ μια ματιά στις εργασίες και στα θέματα έρευνας των 15 νεαρών ερευνητών –μελών της ομάδας «CaFE project»  που χρηματοδοτείται  από την Ευρωπαϊκή  Ένωση και το πρόγραμμα Marie Skłodowska- Curie Innovative Training Networks (ITN), θα διαπιστώσουμε ότι πρόκειται για πεδία έρευνας που κινούνται γύρω από δύο βασικούς άξονες,  το περιβάλλον και την υγεία:

–    μεγαλύτερη ασφάλεια στα πλοία, μέσω της καλύτερης λειτουργίας μελών του πλοίου, όπως είναι οι προπέλες και τα πηδάλια.
–    μικρότερη κατανάλωση καυσίμου πετρελαίου και μείωση των εκπομπών ρίπων 
από κινητήρες Diesel
–    μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των αντλιών σε υδροηλεκτρικά έργα και μείωση των απωλειών στην παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας
–    μελέτη της κυκλοφορίας του αίματος μέσα από το πρίσμα της «σπηλαίωσης» και βελτίωση στη λειτουργία των μηχανικών βαλβίδων που προορίζονται για την καρδιά

Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική. 

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του συνεδρίου: www.iicr2016.net .

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook