Η ριζίτικη ομάδα «Ετεοκρήτες» καλωσόρισε τους συνέδρους με παραδοσιακό ριζίτικο, ενώ ακολούθως, η πρόεδρος της ΠΕΕ-ΟΤΕ Χριστίνα Νικολέττου κήρυξε την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.

Ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, οι εργασίες του 41ου Συνεδρίου της ΠΕΕ-ΟΤΕ, υπό την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, του Δημάρχου Χανίων Αναστάσιου Βάμβουκα, του προέδρου του ΕΒΕ Χανίων Γιάννη Μαργαρώνη, καθώς και πλήθους εκπροσώπων φορέων, αλλά και τοπικών Αρχών.

Η ριζίτικη ομάδα «Ετεοκρήτες» καλωσόρισε τους συνέδρους με παραδοσιακό ριζίτικο, ενώ ακολούθως, η πρόεδρος της ΠΕΕ-ΟΤΕ Χριστίνα Νικολέττου κήρυξε την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.

«Η επιλογή της συγκεκριμένης θεματολογίας στο συνέδριό μας εδώ στα Χανιά, ήταν με αφορμή τις δύσκολες στιγμές που περνάμε σήμερα σαν κοινωνία. Οφείλουμε μέσα από το φορέα στον οποίο εργαζόμαστε να προάγουμε την προσφορά στο συνάνθρωπο ως το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε», ανέφερε η κα Νικολέττου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιάννης Φίλης, ο οποίος μίλησε για την αλληλεγγύη και την προσφορά στο συνάνθρωπο.

«Η αλληλεγγύη και ο αλτρουισμός, όσο και αν φαίνεται παράξενο, δεν είναι περίεργες ηθικές αξίες και παράξενες, αλλά είναι έμφυτα στον άνθρωπο, είναι μέρος της εξελικτικής διαδικασίας του ανθρώπου. Εξελιχθήκαμε έτσι, και χωρίς αλτρουισμό και χωρίς αλληλεγγύη, δεν υπάρχει ανθρωπότητα. Εκείνο το οποίο είναι για μένα το πλέον προκλητικό αυτή τη στιγμή, είναι πως ενώ έχουμε κατά μέσο όρο, όλοι, κάποιες αλτρουιστικές τάσεις, δεν έχουμε εξελικτικά φτιάξει εκείνες τις αυτόματες αντιδράσεις στα σύγχρονα προβλήματα. Και για μένα το κυριότερο πρόβλημα δεν είναι το μεταναστευτικό ούτε το οικονομικό, αλλά η κλιματική μεταβολή», σημείωσε ο κ. Φίλης.

«Είμαστε τυχεροί που φιλοξενούμε το συνέδριο της ΠΕΕ-ΟΤΕ. Πρώτον, γιατί ήρθαν στον τόπο μας άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, για να δουν την πόλη μας και να μεταφέρουν τις ομορφιές και την ιστορία της όταν θα επιστρέψουμε και δεύτερον -και πιο σημαντικό και ουσιαστικό για μένα- γιατί ο Όμιλος ΟΤΕ ενδιαφέρεται πολύ για το κομμάτι της αλληλεγγύης και της βοήθειας προς το συνάνθρωπο. Είναι μία εταιρία μεγάλη, που ένα κομμάτι από τα κέρδη της τα διαθέτει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στα Χανιά έχουμε ίσως τα περισσότερα σωματεία που ασχολούνται με το να βοηθούν το συνάνθρωπο και είναι σημαντική η βοήθεια που προσφέρει ο Σύλλογος των Εργαζομένων στον ΟΤΕ σε αυτά», πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με παραδοσιακού χορούς η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου του ΟΤΕ με την υποστήριξη του Παραδοσιακού Χορευτικού Ομίλου «Ο Ψηλορείτης» και του μουσικού συγκροτήματος «Τα Παντερμάκια».

Παράλληλα, μέσω Skype, «Οι Γιατροί Του Κόσμου» μετέφεραν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης από το πεδίο δράσης τους.
Στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Χανίων υπήρχε έκθεση φωτογραφίας, με θέμα «Συρία-Αιγαίο-Μυτιλήνη 2015-2016», ενώ το συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε η κα Κατερίνα Τζομπανάκη, Προϊσταμένη Διά Βίου Μάθησης, Παιδείας και Απασχόλησης της Π.Ε. Χανίων.

Τέλος, η ΠΕΕ-ΟΤΕ και το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων του ΟΤΕ στα Χανιά ευχαριστεί ιδιαίτερα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και τον Πρόεδρό του Γιάννη Μαργαρώνη, για την άψογη οργάνωση, επιμέλεια και φιλοξενία της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, για τη βράβευση 22 εθελοντικών ομάδων των Χανίων, αλλά και τη βοήθεια που έχει προσφέρει συνολικά στη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook