Άνθρακας ο θησαυρός στο Eurogroup της 24ης-25ης Μαΐου επισήμανε σε συνέντευξή του την Τετάρτη 25 Μαΐου στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσε πάρα πολλά και δεν πήρε τίποτα από το Eurogroup.

Έδωσε τα πάντα για το χρέος και οι δανειστές απλά της ανταπέδωσαν αόριστες υποσχέσεις.

Παρότι η κυβέρνηση εκχώρησε στους δανειστές μέσω του Κατοχικού Ταμείου τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας για έναν αιώνα, παρότι αφαίρεσε κυριαρχικά δικαιώματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου στη διαμόρφωση του κρατικού προϋπολογισμού, αφού μέσω του περίφημου κόφτη θα μειώνονται αυτόματα οι δαπάνες του προϋπολογισμού, τελικά οι δανειστές της διαμήνυσαν για άλλη μια φορά ότι δεν πρόκειται να γίνει ονομαστική μείωση του χρέους.

Ταυτόχρονα οι δανειστές αν και όφειλαν μετά την πρώτη αξιολόγηση να επιστρέψουν στην Πατρίδα μας τα κέρδη της ΕΚΤ και των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωζώνης από τα Ελληνικά ομόλογα, τελικά τα ποσά αυτά ύψους τουλάχιστον 10 δις ευρώ για την περίοδο 2014-2020 θα παραμείνουν σε λογαριασμό του ESM για να χρησιμοποιηθούν δήθεν για μελλοντικές ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Επιπλέον οι δανειστές επέβαλαν πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ από το 2018, συμπληρωματικό μνημόνιο, ανάθεση των διοικήσεων των συστημικών τραπεζών σε ξένους αλλά και ξεπούλημα ενεργειακών πόρων της χώρας μας.

Ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ανεχθεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και σύντομα θα αντιδράσει, κατέληξε ο Νότης Μαριάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook