Από την Τετάρτη, 1η Ιουνίου 2016 ως και τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, το Αγροτικό Μουσείο, 3 χλμ. νότια του Λιμένα Χερσονήσου, στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού του Πισκοπιανού, υποδέχεται ξανά  τους επισκέπτες του.

Tο Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά & Συλλογή Υφαντών Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη (ΑΜΜΠ), που ιδρύθηκε από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών το 1988 στεγάζεται σε πετρόκτιστη φάμπρικα του 19ου αι. και διώροφο οίκημα (δωρεές της οικογένειας Παρλαμά).

Οι Συλλογές του Μουσείου με εκθέματα που χρονολογούνται από τον όψιμο 19ο αιώνα μέχρι τα μέσα του 20ού αι., εκτείνονται σε εκθεσιακή επιφάνεια 500 τ.μ. και προσφέρουν στον επισκέπτη ένα πανόραμα της εξέλιξης της καθημερινής ζωής και των εργαστηρίων της προβιομηχανικής κρητικής υπαίθρου. Πιο συγκεκριμένα, το ανακαινισμένο κτίριο της φάμπρικας, είναι αφιερωμένο στα παραδοσιακά επαγγέλματα αλλά και τις αγροτικές και καθημερινές ασχολίες των κατοίκων της υπαίθρου. Η νεότερη πτέρυγα του Μουσείου είναι αφιερωμένη στην κρητική υφαντική και περιλαμβάνει σπάνια εκθέματα από τις Συλλογές της κυρίας Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη.

Η οργάνωση εκδηλώσεων επιστημονικού, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που απευθύνονται σε κάθε τύπο επισκέπτη, κατά τη εποχική περίοδο λειτουργίας του, καθιστούν το ΑΜΜΠ ένα σύγχρονο, φιλικό, μουσειακό περιβάλλον με πολυεπίπεδη δράση.

Το Μουσείο είναι προσβάσιμο στα Α.Μ.Ε.Α., διαθέτει μικρό πωλητήριο, αίθουσα περιοδικών εκθέσεων και χώρους ανάπαυσης με θέα στον κόλπο της Χερσονήσου.
 
  Ώρες λειτουργίας:
   Δευτέρα, Τετάρτη-Σάββατο 10.00 – 18.00 (Τρίτη, Κυριακή & αργίες κλειστό).

   Εισιτήρια:
   Ολόκληρο: 4€, Μειωμένο: 3€
   Σχολικές ομάδες και παιδιά κάτω των 12 ετών: ελεύθερη είσοδος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook