Ένα κορίτσι βρέθηκε με «τον λαιμό, τα χέρια και τα πόδια δεμένα με αλυσίδες»

Δεκάδες ανήλικα κορίτσια, θύματα ενός δικτύου πορνείας που δρούσε σε μια συνοικία σε μικρή απόσταση από το προεδρικό μέγαρο στην Μπογοτά, την πρωτεύουσα της Κολομβίας, «διασώθηκαν» χθες από τις δυνάμεις ασφαλείας, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης ευρείας κλίμακας, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, ο Ενρίκε Πενιαλόσα.

«Δεν πρόκειται να ανεχθούμε την εκμετάλλευση παιδιών πουθενά στην Μπογοτά, ακόμη λιγότερο έξι δρόμους από την Κάσα δε Ναρίνιο (σ.σ. το προεδρικό μέγαρο) και το δημαρχείο», υπογράμμισε ο Πενιαλόσα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για την επιχείρηση που διεξήχθη σε μια συνοικία που αποκαλείται Μπρονξ, όπου δρουν δίκτυα εμπορίας ναρκωτικών, όπλων και πορνείας.

«Δεν πρόκειται για μια επιχείρηση εναντίον των κατοίκων της συνοικίας, αλλά για μια επιχείρηση με στόχο να προστατευθούν τα δικαιώματα των παιδιών που υφίστανται εκμετάλλευση σε αυτόν τον τομέα της πόλης», πρόσθεσε ο δήμαρχος της Μπογοτά.

Περίπου 200 γυναίκες που εκμεταλλεύονταν δίκτυα πορνείας, ανάμεσά τους πολλές ανήλικες, ανακαλύφθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και οι ανήλικες παραδόθηκαν στο Ινστιτούτο Οικογενειακής Ευημερίας, έναν κρατικό θεσμό αρμόδιο για την προστασία των παιδιών.

Ένα από τα θύματα που απελευθερώθηκαν βρέθηκε «κρυμμένο πίσω από ένα ξύλινο χώρισμα» με «τον λαιμό, τα χέρια και τα πόδια δεμένα με αλυσίδες» κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, δήλωσε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ένα στέλεχος της εισαγγελίας της Μπογοτά, ο Χουλιάν Κιντάνα.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος σημείωσε ότι ο δήμος της πρωτεύουσας αποφάσισε να προχωρήσει στην επιχείρηση σε συντονισμό με την κυβέρνηση. Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο Caracol, στην επιχείρηση συμμετείχε και ο στρατός.

Κατασχέθηκαν εξάλλου ναρκωτικά, εκρηκτικά, όπλα και πλαστά χαρτονομίσματα, σύμφωνα με τον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό. Η επιχείρηση συνεχίζεται κι αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον τρεις ημέρες, κατά την ίδια πηγή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook