Μια ψηφιακή εφαρμογή – χάρτη προβολής περιοχών του Νομού Χανίων δημιούργησαν μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά και του ΕΠΑΛ Ελ.Βενιζέλου

Με την δράση τους αυτή , υπό τον τίτλο “Δείτε τον τόπο με τα μάτια των ντόπιων», οι μαθητές των δύο σχολείων επιδιώκουν, οι επισκέπτες του Νομού Χανίων, να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες αυτού του τόπου, την πολιτιστική κληρονομία και την ιστορία του..

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι «προσδοκούμε να καλλιεργήσουμε περιβαλλοντική και τουριστική συνείδηση δουλεύοντας με επίμονη και υπομονή πάνω σε ένα χάρτη που σκοπό έχει να προβάλλει αυθεντικές γωνιές, του νομού μας και να αναδείξει άγνωστα και αναξιοποίητα αξιοθέατα που μόνο μέσα από τα μάτια ενός ντόπιου μπορείς να δεις!

Να αφηγηθεί ιστορίες και θρύλους που μόνο από ντόπιους μπορείς να ακούσεις.

Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί και να επισκεφτεί τα προτεινόμενα σημεία που συμβολίζονται με μία «ψηφιακή πινέζα» πάνω στο ψηφιακό χάρτη του νομού μας.

Πληροφορίες, φωτογραφίες καθώς και συντεταγμένες ή οδηγίες πώς να επισκεφτείς το αξιοθέατο, ανοίγονται μπροστά σου μόνο με ένα πάτημα. Τα κείμενα είναι ελεγμένα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων του υπουργείου πολιτισμού που μας έδωσε την άδεια απεικόνισης και δημοσίευσης.

Και επειδή είναι ένα λογισμικό οπτικοποίησης ανοικτού τύπου, συνεχώς θα βελτιώνεται και θα εμπλουτίζεται, χρόνο με το χρόνο, με σκοπό να εκπλήσσει ακόμα και τους ντόπιους!”

Η εφαρμογή του ψηφιακού χάρτη που δημιούργησαν οι μαθητές

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook