Συνάντηση – συνεργασία για τον σχεδιασμό στρατηγικής και τον ρόλο της Αναπτυξιακής Λασιθίου στο νέο Leader, είχαν στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Δήμαρχο Οροπεδίου και Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Νομού Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη. Η Αναπτυξιακή Λασιθίου, όπως είπε ο Πρόεδρος της και Δήμαρχος, είναι καθόλα έτοιμη να ξεκινήσει την Α΄ φάση της διαβούλευσης για τον σχεδιασμό του νέου Leader αλλά και να υλοποιήσει το πρόγραμμα για την Π.Ε. Λασιθίου. 

Παράλληλα στη συνάντηση στην Περιφέρεια έγινε συζήτηση για το αρδευτικό δίκτυο του Δήμου Οροπεδίου ένα από τα μεγάλα έργα ανάπτυξης της περιοχής, το οποίο ξεκινά άμεσα με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφερειάρχη και Δημάρχου. Το αρδευτικό δίκτυο, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης έχει τεθεί σε προτεραιότητα στην λειτουργία του φράγματος Αποσελέμη, υποδομή που θα προσφέρει νέα δυναμική στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στο Οροπέδιο. 

Στη συνάντηση Περιφερειάρχη – Δημάρχου έγινε επίσης αναφορά από τον Δήμαρχο στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και στους τρόπους χρηματοδότησης της από την Περιφέρεια. Στην Κοινωφελή (ΔΗΚΕΟΛ) φιλοξενείται η δομή βοήθεια στο σπίτι, που έχει προσφέρει ανεκτίμητες κοινωνικές υπηρσίες στους κατοίκους του δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook