Τώρα και καιρό, τρεις Ιταλοί έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να μισθώσουν το παλιό σχολικό κτίριο, όπου στεγαζόταν το Δημοτικό Σχολείο Νικηθιανού.

Έχουν σκοπό να το ανακαινίσουν και να στεγάσουν εκεί ένα παρασκευαστήριο μπύρας! Μέχρι σήμερα το Λασίθι παρήγαγε κρασί και ρακή… Εάν ικανοποιηθεί το αίτημα των Ιταλών από το Δήμο, στο εξής θα έχουμε και… λασιθιώτικη μπύρα! Οι ίδιοι δηλώνουν «επιτυχημένοι επιχειρηματίες του εξωτερικού στον τομέα παρασκευής μπύρας» και επισημαίνουν στην αίτησή τους ότι στην περίπτωση που τους παραχωρηθεί το παλιό σχολικό κτίριο, «θα το ανακαινίσουν με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του, χωρίς να αλλοιωθεί η υφιστάμενη κατασκευαστική μορφή του».

Δεν έχουν διευκρινίσει οι επίδοξοι επενδυτές μπύρας, αν θα εισάγουν την ποσότητα της μπύρας που παράγουν αλλού και απλώς εδώ θα την τυποποιούν ή αν θα την παρασκευάζουν χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες που θα παράγονται εδώ, δίνοντας κίνητρα για ντόπια παραγωγή π.χ. κριθαριού και λυκίσκου… Ούτε το ποια θα είναι η ονομασία της μπύρας τους. Θα πλασάρεται ως ντόπια ή ως άλλη μια εισαγόμενη; Yπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, αξίζει να εξεταστεί με προσοχή το «μπίζνες πλαν» των επενδυτών.

anatolh.com

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook