Μετά την προβολή του στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στη Θεσσαλονίκη, και την 1η του ανοιχτή για το κοινό προβολή στην Αθήνα, ξεκινάει ένα ταξίδι ενημέρωσης, και πολιτιστικής παρέμβασης σε όλη την Ελλάδα με αρχικό σταθμό τα Χανιά. Την Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 8.30 μμ, στο Νεώριο Μόρο (Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων).

Το ντοκιμαντέρ του Θανάση Παπακώστα «Ραδιόφωνο στο Πατάρι» καταγράφει την ιστορία, το παρόν και τις προοπτικές αυτού του πολιτικά και πολιτιστικά ανεξάρτητου ραδιοφωνικού εγχειρήματος. Του Μεταδεύτερου.

Χωρίς ιδιοκτήτη ΜΜΕ, χωρίς διαφημίσεις, το Μεταδεύτερο, ένα ραδιόφωνο πολιτικής και πολιτιστικής παρέμβασης, μεταδίδει 24ωρο ζωντανό πρόγραμμα με εκπομπές για τις τέχνες, με δημοσιογραφικά μαγκαζίνο και με τακτικές ζωντανές μεταδόσεις συναυλιών. Στο εγχείρημα συμμετέχουν δεκάδες νέοι και παλαιότεροι παραγωγοί, δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες, συγγραφείς, ηθοποιοί, μουσικοί, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ηχολήπτες, μέλη συλλογικοτήτων – όλοι εθελοντές και χωρίς αμοιβή. 

Ο αρχικός πυρήνας της ομάδας συγκροτήθηκε στην ΕΡΤ μετά την επιβολή του «μαύρου» το 2013. Από τον Ιούνιο του 2014 ο σταθμός εκπέμπει από δικά του στούντιο, στο πατάρι του ιστορικού δισκοπωλείου Music Corner στην Αθήνα. Αποφάσισε να βγει να μετρήσει τις δυνάμεις της στην χειμαζόμενη από τη μνημονιακή βαρβαρότητα ελληνική κοινωνία, εκπέμποντας σε δική της διαδικτυακή συχνότητα (www.metadeftero.gr). 

Σκηνοθεσία Θανάσης Παπακώστας
Σενάριο Κώστας Αδαμόπουλος Γιώργος Ι. Αλλαμανής Βασίλης Δίπλας
Διεύθυνση Φωτογραφίας Κώστας Παπαπαναγιώτου
Μουσική Δανάη Παναγιωτοπούλου Γιώργος Μαγουλάς
Μοντάζ Θανάσης Παπακώστας
Color correction Ηλίας Παναρίτης
Compositing THE END 
Ηχοληψία Μάριος Δήμας Γιώργος Κουρμπέλης
Gaffer Λία Κόνιαρη
Σκηνογραφία Νίκος Κόνιαρης
Διεύθυνση παραγωγής Ελένη Μητροπούλου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook