Σε σφοδρή επίθεση στους Ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες με αφορμή τη συνεχιζόμενη αναβλητικότητά τους στο ζέον θέμα της αντιμετώπισης της κρίσης χρέους – που ξεφεύγει πλέον από τα όρια της Ελλάδας – προχωρούν και πάλι οι Financial Times.

Αυτή τη φορά από τη στήλη του κορυφαίου αρθρογράφου τους Βόλφγκανγκ Μούντσάου, ο οποίος ευθέως δηλώνει πως “ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρωζώνη είναι το γεγονός ότι οι εξελίξεις τρέχουν πολύ πιο γρήγορα για τους εφησυχασμένους πολιτικούς ηγέτες της Ευρώπης”!

Ο αρθρογράφος επιτίθεται στους Ευρωπαίους πολιτικούς λέγοντας πως ήταν τεράστιο σφάλμα η νέα αναβολή της έκτακτης Συνόδου της ΕΕ για την Ελλάδα μέχρι την Πέμπτη, την ώρα που η κρίση χτυπά εδώ και μέρες την Ιταλία.

Ο χερ Μουντσάου τονίζει πως θα έπρεπε ήδη οι Ευρωπαίοι να έχουν διπλασιάσει ή τριπλασιάσει το μέγεθος του ταμείου διάσωσης της Ευρώπης (EFSF), να του έχουν επιτρέψει να αγοράζει ομόλογα στις δευτερογενείς αγορές και κυρίως να είχαν ήδη καταλήξει “στο πώς θα γίνει η διαχείριση των ιδιωτών επενδυτών που αγόρασαν ελληνικά κρατικά ομόλογα”!

Εντύπωση προκαλεί η ευθεία επίθεση προς την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, την οποία κατηγορεί ότι εξακολουθεί να “κρύβεται” πίσω από τεχνικές λεπτομέρειες και διαδικαστικά αντί να πάρει αποφάσεις που θα απέτρεπαν την κρίση από την περαιτέρω εξάπλωσή της.

Και καταλήγει ο αρθρογράφος πως με όλες αυτές τις παραλείψεις “οι πιθανότητες διάλυσης της ευρωζώνης είναι σήμερα 50 – 50. Κι αυτό γιατί οι Ευρωπαίοι άργησαν πολύ”… Τόσο πολύ ώστε ακόμα και η μοναδική λύση που θα μπορούσε να δώσει σήμερα πειστικές απαντήσεις, η έκδοση ευρωομολόγου, ίσως είναι πια πολύ αργά για να φέρει αποτελέσματα και να αναστρέψει την κατάσταση.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook