Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και αρκετούς μήνες οι εργαζόμενοι στους παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Γόρτυνας.

Οι εργαζόμενοι που από τις 3 Μαΐου έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, για να μπορούν να ναταπεξέλθουν στα έξοδα της καθημερινότητας,  με τους αρμόδιους να μην έχουν δώσει ακόμα λύση στο πρόβλημα και τους σταθμούς να παραμένουν κλειστοί για σχεδόν ένα μήνα.

Στην ανακοίνωση των εργαζομένων αναλυτικά αναφέρεται:

“Κλειστοί παραμένουν για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα οι Παιδικοί και Βρεφικοί σταθμοί του Δήμου Γόρτυνας. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες και συναντήσεις τους σωματείου μας μαζί με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με τους αρμόδιους , ώστε να δοθεί οριστική λύση στο μείζονος σημασίας ζήτημα των εργαζομένων που αφορά τα δεδουλευμένα τους, που εδώ και αρκετούς μήνες  “κάνει” να λαμβάνουν ,λύση δεν βρέθηκε.

“Φωνή βοώντος” επικρατεί έως και σήμερα ,παρά τις δεσμεύσεις που δοθήκαν παρουσία του πρόεδρου του ΕΚΗ Βοργιά Στέλιου σε συνάντηση στις 25/2/2016  όπου μας διαβεβαίωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος,  ότι έως τα τέλη Μαρτίου 2016 θα κλείσει το θέμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι των Παιδικών και Βρεφικών σταθμών εργάστηκαν κανονικά έως και την ημέρα που προχώρησαν σε νόμιμη επίσχεση εργασίας (03/05/2016), καθώς πλέον αδυνατούν ακόμα και στην μεταφορά τους προς την εργασία τους, ζώντας χειμαζόμενοι οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

Έχοντας πλέον η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, ζητούμε  την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα βασικά καθημερινά έξοδα χωρίς συνεχώς να ζουν μέσα σε κλίμα εργασιακής ανασφάλειας αξιώνοντας το αυτονόητο  την αμοιβή για την εργασία τους .”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook