Στις 25 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής όπως έγινε γνωστό και επισήμως πλέον μέσω της προκήρυξης του πρωταθλήματος που δημοσιοποίησε την Δευτέρα το μεσημέρι η ΕΠΟ. 
Σε ότι έχει να κάνει με τα βασικά σημεία της προκήρυξης που αφορούν τις ομάδες έχουν ως εξής : 
Στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής φέτος οι ομάδες θα πρέπει να χρησιμοποιούν στην ενδεκάδα τους τρείς μικρούς ποδοσφαιριστές γεννηθέντες 1-1-1991 και νεότερους. Όσο για τους «μεγάλους» ποδοσφαιριστές οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιούν μέχρι και δύο παίκτες άνω των 33 ετών. 
Οι αιτήσεις συμμετοχής για όλες τις ομάδες θα γίνονται δεκτές από την ΕΠΟ μέχρι και τις 12 Αυγούστου και όλοι οι σύλλογοι θα πρέπει να έχουν εξοφλήσεις τις όποιες οφειλές τους προς την ΕΠΟ για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα. 
Παράλληλα υποχρεωτική είναι και η συμμετοχή των ομάδων στα παιδικά πρωταθλήματα των κατατόπου ΕΠΣ στις διοργανώσεις που υπάρχουν. Όποια ομάδα αποσυρθεί από τα παιδικά πρωταθλήματα που γίνονται από τις Ενώσεις σε όλη την Ελλάδα θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής. 
Σε άλλες διατάξεις της προκήρυξης που αφορούν την συμμετοχή αλλοδαπών ποδοσφαιριστών στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής όπως γίνεται γνωστό μέσα από την προκήρυξη απαγορεύετε η συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα με εξαίρεση τα σωματεία που πέρυσι αγωνιζόταν στη Γ΄ Εθνική και .έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές τους για ένα χρόνο. 
Επίσης όσα σωματεία ανέβηκαν φέτος στη Δ΄ Εθνική μπορούν να διατηρήσουν μέχρι δύο ξένους παίκτες στο ρόστερ τους αρκεί αυτή να είναι στο δυναμικό της ομάδας τα τελευταία τρία χρόνια. 
Απευθείας άνοδος για τον πρωταθλητή 
Σε ότι έχει να κάνει με την άνοδο στη Γ΄ Εθνική , η πρωταθλήτρια ομάδα κάθε ομίλου θα πάρει απευθείας την άνοδο για την επόμενη κατηγορία ενώ για τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν θα γίνει γνωστός όταν οριστικοποιηθεί ο καταρτισμός των ομίλων. 
Πλέϊ οφ για την άνοδο από το τοπικό στη Δ΄Εθνική 
Σε ότι έχει να κάνει με τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο τους από το τοπικό πρωτάθλημα στη Δ΄ Εθνική τα πράγματα από τη νέα χρονιά θα δυσκολέψουν αρκετά. 
Και αυτό γιατί οι 53 πρωταθλητές των Ενώσεων, καθώς και οι δευτεραθλητές των ιδρυτριών Ενώσεων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς), θα συγκροτήσουν δεκατέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων ο κάθε όμιλος και θα γίνουν διπλοί αγώνες (εντός και εκτός), από όπου δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα προβιβαστούν στην Δ’ Εθνική.
Η προκήρυξη αυτή αναμένεται να συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ την Παρασκευή 23/7, με αρκετές Ενώσεις να είναι αυτές που θα εκφράσουν την αντίθεσή τους, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με το θέμα της ανόδου από τα τοπικά πρωταθλήματα στη Δ’ Εθνική.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook