"Για μια ακόμα φορά, τα ‘σπασμένα’ της Κυβέρνησης, που είναι ανίκανη να συνεννοηθεί με τους συνδικαλιστές πληρώνουν οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι του τουρισμού" δηλώνει μεταξύ άλλων η βουλευτής Ρεθύμνου κα.Όλγα Κεφαλογιάννη.

Αναλυτικά:
«Στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, μια ακόμα κρίση μαίνεται ανεξέλεγκτη με δραματικές συνέπειες. Για μια ακόμα φορά, τα ‘σπασμένα’ της Κυβέρνησης, που είναι ανίκανη να συνεννοηθεί με τους συνδικαλιστές και ακόμα πιο ανίκανη να προετοιμάσει την κοινωνία για τις μεταρρυθμίσεις της και να διαχειριστεί κρίσεις, πληρώνουν οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι του τουρισμού.

Οι πρωινές εικόνες του αποκλεισμένου Λιμανιού στον Πειραιά και του Αεροδρομίου, κάνουν το γύρο του κόσμου, διασύροντας και πάλι τον ελληνικό τουρισμό. Ενισχύουν την εικόνα μιας Ελλάδας, παραδομένης στο χάος και την αταξία. Ενισχύουν την εντύπωση, ότι η χώρα μας είναι προορισμός ταλαιπωρίας, αναμονής, αβεβαιότητας.

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι τεράστιες. Όφειλε να προστατέψει τον τουρισμό και να μην επιτρέψει μια νέα ‘ομηρία’ του. Η Ελλάδα δεν αντέχει την παραμικρή επιπλέον δυσφήμιση. Δεν αντέχει την παραμικρή απώλεια τουριστικού εισοδήματος. Όφειλαν να το έχουν καταλάβει.

Δυστυχώς όχι μόνο δεν το αντιλαμβάνονται, αλλά με τη συνήθη παθητική τους στάση αποδεικνύουν ότι ο τουρισμός δεν τους αφορά. Τους καλούμε άμεσα, να συνειδητοποιήσουν το δυσβάσταχτο κόστος που θα έχει η παράταση αυτού του χάους και να επιλέξουν το δρόμο της συνεννόησης. Η τόσο προσφιλής τους αλαζονεία, μόνο κακό κάνει στον τόπο.
»