Μπαράζ συλλήψεων αλλοδαπών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για πλαστογραφία πιστοποιητικών 

Η αύξηση των πτήσεων τσάρτερ σε προορισμούς της Ευρώπης έχει αυξήσει κατακόρυφα και τις προσπάθειες μεταναστών ή προσφύγων να φύγουν απο την Ελλάδα μέσω του αεροδρομίου Ηρακλείου.

Με την ελπίδα πως λόγω της μεγάλης κίνησης θα περάσουν απο τους ελέγχους χωρίς να γίνουν αντιληπτά τα πλαστά έγγραφα, οι αλλοδαποί πηγαίνουν στο αεροδρόμιο, αλλά εκεί οι έλεγχοι είναι ιδιαίτερα αυστηροί.

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. “συνελήφθη στο Ηράκλειο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου σε χώρο εκτός του Αερολιμένα 53χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας για διευκόλυνση εξόδου από τη xώρα, σε μη νόμιμη αλλοδαπή και πλαστογραφία. Επιπλέον συνελήφθησαν, πέντε (5) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας (21χρονη, 31χρονη, 22χρονη, 22χρονος, 20χρονος) και 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, την 27.05.2016 συνελήφθη στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου 21χρονη αλλοδαπή υπήκοος Συρίας, διότι σε γενόμενο έλεγχο επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Βουλγαρίας, προκειμένου να αναχωρήσει από τη χώρα με προορισμό την Κοπεγχάγη Δανίας.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, προέκυψε ότι η 53χρονη έναντι χρηματικής αμοιβής, αφού παρέλαβε την κάρτα επιβίβασης επ΄ονόματι της από το αεροδρόμιο, την παρέδωσε στην 21χρονη μαζί με τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου τα χρησιμοποιήσει για τη διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα, η οποία και συνελήφθη.

Επιπλέον, κατά το χρονικό διάστημα από την 27.05 έως και την 29.05.2016, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης»,  επιπλέον πέντε  αλλοδαποί διότι επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και συγκεκριμένα η 31χρονη Αρχών Βουλγαρίας, ο 20χρονος Αρχών Ισπανίας, οι δύο 22χρονοι Αρχών Ρουμανίας και ο 24χρονος Αρχών Βουλγαρίας, προκειμένου να αναχωρήσουν για Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία και Βέλγιο αντίστοιχα.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους, σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook