Τελευταία ενημέρωση 21:17

Λίγες ημέρες μετά τον εντοπισμό 65 μεταναστών και προσφύγων ανοιχτά της Σητείας, νέα υπόθεση παράνομης διακίνησης απελπισμένων ανθρώπων έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Νωρίς το μεσημέρι, εντοπίστηκε σκάφος ανοιχτά του Αγ. Νικολάου το οποίο μετέφερε 113 μετανάστες και πρόσφυγες. Το σκάφος εντοπίστηκε στην παραλία του Αγίου Ανδρέα, ανάμεσα στη Μίλατο και τον κάβο του Αφορεσμένου, όταν οι επιβαίνοντες ειδοποιίησαν τις αρχές ότι κινδυνεύουν.

Δυνάμεις του Λιμενικού με τη βοήθεια σκάφους από το Ηράκλειο και παραπλεόντων ιδιωτικών σκαφών περισυνέλλεξαν όλους τους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 33 παιδιά.

Σητν συνέχεια τους επιβίβασαν σε κλιματιζόμενα λεωφορεία και εν αναμονή της εύρεσης κατάλληλου χώρου για την φιλοξενία τους, προσωρινά θα μείνουν στο κλειστό γυμναστήριο Νεαπόλεως.

Εκεί θα παραμείνουν για πέντε περίπου ημέρες και στην συνέχεια θα μεταφερθούν σε “hot spot” νησιού του Ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις των προσφύγων, απέπλευσαν απο την Τουρκία πριν απο 3-4 ημέρες με προορισμό την Ιταλία, δίνοντας περίπου 8.000 ευρώ ανα άτομο.

Όμως ενώ ήταν ανοιχτά της Κρήτης, ο “καπετάνιος” τους είπε πως υπάρχει μηχανική βλάβη και έτσι το σκάφος βγήκε στην παραλία.

Δύο οι συλλήψεις – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθησαν, σήμερα, το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου, δύο αλλοδαποί 34χρονος υπήκοος Κροατίας και 60χρονος υπήκοος Μοντενέγκρο, για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, 113 μετανάστες.
Από την επισταμένη έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι ανάμεσα στους μετανάστες, ο 34χρονος και ο 60χρονος, ήταν οι διακινητές των μεταναστών, με πλοίο το οποίο βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή και σε κοντινή απόσταση, από το σημείο που εντοπίστηκαν οι αλλοδαποί.
Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης.

 

 

Εν τω μεταξύ το απόγευμα έγινε η μεταφορά των 65 μεταναστών και προσφύγων που ήταν στον λιμενικό σταθμό στη Σητεία, με πλοίο σε “hot spot” νησιού στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook