Η αμερικανική Γερουσία θα συνεδριάζει καθημερινά, ακόμα και τα σαββατοκύριακα, μέχρι να εγκριθεί η νομοθεσία που θα επιτρέψει να αυξηθεί το ανώτατο όριο του αμερικανικού δανεισμού, τόνισε σήμερα ο ηγέτης της πλειοψηφίας στο Σώμα αυτό, γερουσιαστής Χάρι Ρέιντ.

«Η Γερουσία θα συνεδριάζει καθημερινά, συμπεριλαμβανομένων των Σαββάτων και των Κυριακών, από τώρα και έως ότου το Κογκρέσο εγκρίνει τη νομοθεσία, που εμποδίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες να κηρύξουν στάση πληρωμών έναντι ανειλημμένων οικονομικών δεσμεύσεων», τόνισε ο γερουσιαστής Ρέιντ σε μια γραπτή ανακοίνωσή του προς τους εκπροσώπους του τύπου.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε σήμερα ότι θέλει να διαβεβαιώσει ότι οι φόροι μισθωτών υπηρεσιών δεν θα αυξηθούν για τις αμερικανικές οικογένειες τον επόμενο χρόνο και ότι η πολιτική δεν θα πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο στο δρόμο για την αντιμετώπιση του ελλείμματος των ΗΠΑ.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε την πολιτική να μας εμποδίσει να κάνουμε το σωστό στην Ουάσιγκτον», δήλωσε ο Ομπάμα, ανακοινώνοντας τον διορισμό του πρώην Γενικού Εισαγγελέα του Οχάιο, Ρίτσαρντ Κόρντρεϊ, ως επικεφαλής του νέου Γραφείου Οικονομικής Προστασίας Καταναλωτή.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook