Μύθος και αλήθεια.

Όταν τηρηθούν οι συστάσεις για τη διαδικασίας ψύξης, απόψυξης και γίνει η συντήρηση στην σωστή θερμοκρασία που ορίζετε για το συγκεκριμένο τρόφιμο τότε δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το φρέσκο.

Συμβουλευτείτε το βιβλίο του καταψύκτη σας για τις συνιστώμενες θερμοκρασίες, τον τρόπο ταξινόμησης των τροφίμων και τον επιτρεπόμενο χρόνο που μπορεί να παραμείνει ένα τροφιμο στην κατάψυξη σας.

Επίσης προσέξτε κατά την αγορά του τροφίμου να είναι καλά παγωμένο, χωρίς αλοιώσεις και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην μεταφορά τους μέχρι το σπίτι ώστε να μην προλάβουν να ξεπαγώσει

Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα