Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η τροποποίηση του Σχεδίου Δράσης 2016 της Περιφέρειας Κρήτης κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου το μεσημέρι της Τρίτης.

Ανάμεσα στα δέκα έργα της Περιφέρειας, που εντάσσονται, πλέον, στο αναθεωρημένο Σχέδιο Δράσης, υπάγεται και η συντήρηση των τουαλετών των κρατητηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Ρεθύμνου με προϋπολογισμό 15.000
ευρώ, που, όπως αποκάλυψε η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ρεθύμνου κα. Μαρία Λιονή, οι συνθήκες στις τουλέτες είναι άθλιες και παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές εικόνες.

Είναι θέμα ηθικής απέναντι στους ανθρώπους που κρατούνται εκεί για οποιοδήποτε λόγο, να τους παρέχουμε ανθρώπινη κράτηση, είπε η κα. Λιονή και πρόσθεσε ότι τίθεται και ζήτημα για τη δημόσια υγεία.

Η τοποθέτηση αυτή της κας. Λιονή ήρθε ως απάντηση στην παρατήρηση και την αντιπρόταση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Ορφανού.

Συγκεκριμένα ο κ. Ορφανός πρότεινε να καταγγελθεί η ανάλγητη κυβερνητική πολιτική και να διεκδικηθούν πόροι από την κεντρική εξουσία για τα συγκεκριμένα έργα.

Παράλληλα, επισήμανε ότι δεν μπορεί να έρχεται η Περιφέρεια ως φιλεύσπλαχνος φορέας για να καλύπτει τα κενά της αδιαφορίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η εισήγηση της κας Λιονή εγκρίθηκε από το σώμα κατά πλειοψηφία, καθώς όπως ήταν αναμενόμενο, καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook