Την πρωτοβουλία H. O. P. E. S. (Hotel Owners Promoting Education in Science –  Οι ξενοδόχοι προωθούν την εκπαίδευση στην επιστήμη) που δημιούργησε η βραβευμένη ομάδα μαθητών του ΓΕΛ Γαζίου DiaSat, παρουσίασαν τα ίδια τα μέλη της ομάδας, στο ξενοδοχείο Fodele Beach and Water Park Resort.

Σκοπός της πρωτοβουλίας H.O.P.E.S., είναι να ανταποδώσουν τα παιδιά την καλοσύνη και τη γενναιοδωρία εκείνων που επανειλημμένα και αγόγγυστα ενισχύουν κάθε προσπάθεια του Λυκείου και συμβάλλουν στο να παραμείνει στην κορυφή των σχολείων της χώρας μας. 

Η κίνηση μάλιστα θα συνεχιστεί ολόκληρη την καλοκαιρινή περίοδο, με τα παιδιά της ομάδας να παρουσιάζουν στους μικρούς επισκέπτες της Κρήτης μίνι εργαστήρια ηλεκτρονικών, μικρο-ελεγκτών και ρομποτικής, παρουσιάσεις και διαλέξεις.

Η ανταπόκριση των μικρών τουριστών στο ξενοδοχείο Fodele Beach and Water Park Resort ήταν εντυπωσιακή, με αποτέλεσμα η πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει από την ομάδα DiaSat να λειτουργεί ως μια ακόμη εξαιρετική ευκαιρία προβολής του εκπαιδευτικού επιπέδου του τόπου μας, σε διεθνές επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι την DIASat αποτελούν η Μαρία Χριστοφοράκη, η Ειρήνη Χαριτάκη, η Άρτεμις Αθανασάκη, ο Μάνος Σκυβαλάκης, ο Γιώργος Ανδρουλάκης, και ο Θεόφιλος Ζαϊμάκης, ενώ την επιστημονική καθοδήγηση έχει ο καθηγητής Φυσικής κ. Αστρινός Τσουτσουδάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook