Η ομάδα p_public, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ “p_public 2Ο16”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Ιουνίου 2Ο16. Φέτος, θα εστιάσουμε στην σχέση παιδιού και δημόσιου χώρου, μέσω συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και δράσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους της πόλης των Χανίων, άμεσα συνδεδεμένων με τον θεματικό άξονα του φεστιβάλ.

Ο δημόσιος χώρος αποτελεί πεδίο ουσιαστικής δραστηριότητας και έκφρασης, ατόμων και κοινωνικών ομάδων, όλων των ηλικιών. Τα παιδιά, από τη φύση τους, έχουν την τάση να μεταλλάσουν τον δημόσιο χώρο, να επεμβαίνουν σε αυτόν νοητικά και να τον αναδιατάσσουν. Ο σημερινός τρόπος χρήσης του όμως, τείνει να περιορίσει την ελεύθερη και απρόσκοπτη οικειοποίησή του. Βασική επιδίωξη του φετινού φεστιβάλ, είναι η βελτίωση της σχέσης αλληλεπίδρασης των παιδιών με το δημόσιο χώρο, μέσω των τρόπων αντιμετώπισης της ανάγνωσης και αποκωδικοποίησης του.
 
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σας καλούμε να προβληματιστείτε, να εκφραστείτε και να συμμετάσχετε ενεργά στις δημόσιες συζητήσεις και τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη των Χανίων το διήμερο 4 & 5 Ιουνίου 2Ο16.

Το πρόγραμμα των διαλέξεων

Το πρόγραμμα των δρώμενων

Συνδιοργάνωση:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ, καθώς και για εθελοντική συμμετοχή, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.p-public.gr ή επικοινωνήστε με το: info@p-public.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook