Για ένα ακόμη μήνα Έλληνες από όλα τα σημεία του ορίζοντα, κατάφεραν να διαπρέψουν, να καταργήσουν τα σύνορα και να μας κάνουν περήφανους με τα κατορθώματά τους. Η ομάδα του ellines.com διάλεξε 5 από αυτούς που τον μήνα Μάιο με το έργο και την προσωπικότητά τους προκάλεσαν παγκόσμια αίσθηση.

1.Παναγιώτης Ρούσσος

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα υποδέχθηκε πάνω από 100 κορυφαίους επιστήμονες και μηχανικούς για να τους ευχαριστήσει για το έργο τους σε μερικές από τα πιο δύσκολα και πολύπλοκα ζητήματα στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Οι παραλήπτες του Προεδρικού Βραβείου Early Career για επιστήμονες και μηχανικούς, PECASE, πέρασαν δύο ημέρες στην Ουάσινγκτον. Ανάμεσά τους ο Έλληνας ερευνητής, Παναγιώτης Ρούσσος. 

2.Παύλος Αλιβιζάτος

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα βράβευσε τον διακεκριμένο καθηγητή των Νανοεπιστημών και της Νανοτεχνολογίας στο Berkeley και πρώην διευθυντή του Berkeley National Laboratory Lawrence (Berkeley Lab) Παύλο Αλιβιζάτο, με το Εθνικό Μετάλλιο των Επιστημών (National Medal of Science). Η συγκεκριμένη διάκριση, είναι η υψηλότερη τιμή στις ΗΠΑ για τα επιτεύγματα στους τομείς της επιστημονικής έρευνας. 

3.Πασχάλης Αλεξανδρίδης

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας επιστήμονας, ανέπτυξαν μια πρωτοποριακή μέθοδο που αφαιρεί τα περιττά φαρμακευτικά πρόσθετα και έτσι κάνει τα κοινά ενέσιμα φάρμακα πιο ασφαλή. 

4.Άννα-Μαρία Γεωργουδάκη

Ομάδα ερευνητών από το Karolinska Institutet της Σουηδίας με επικεφαλής Ελληνίδα ερευνήτρια αναπτύσσουν μια νέα τεχνική ανοσοθεραπείας του καρκίνου. Η μέθοδος βασίζεται στη δημιουργία αντισωμάτων που επαναπρογραμματίζουν τα μακροφάγα κύτταρα στους όγκους, ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς να μπορεί να αναγνωρίσει καλύτερα και να εξοντώσει αποτελεσματικότερα τα καρκινικά κύτταρα. …

5.Ασημίνα Αρβανιτάκη 

H Ασημίνα Αρβανιτάκη είναι η πρώτη γυναίκα κάτοχος έδρας στο κορυφαίο Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής Perimeter στον Καναδά. Η νέα έδρα «Αρίσταρχος» συγχρηματοδοτείται από το Ινστιτούτο Perimeter και από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στόχος είναι αφενός να υποστηριχθεί η πρωτοποριακή έρευνα της Ελληνίδας φυσικού πάνω στη φύση του σύμπαντος και αφετέρου να ενισχυθούν οι δεσμοί του Ινστιτούτου με την Ελλάδα στο επίπεδο της έρευνας και της εκπαίδευσης-επιμόρφωσης νέων επιστημόνων.

ellines.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook