Επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα απέστειλε η διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου.

Οι αστυνομικοί ζητούν την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και τη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στο Λασίθι, καθώς παράνομοι μετανάστες φτάνουν ολοένα και συχνότερα στις ακτές του Λασιθίου και οι ίδιοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στο έργο τους λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ζητά άμεση λύση στο πρόβλημα καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρείται έξαρση στο φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Τις τελευταίες ημέρες στο Λασίθι είμαστε παρατηρητές μιας έξαρσης της παράνομης μετανάστευσης η οποία αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι στη διάρκεια μιας εβδομάδας είχαμε την άφιξη δυο σκαφών με παράνομους μετανάστες.

Η περιοχή του Λασιθίου είναι αυτή που και κατά το παρελθόν έχει αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Κρήτη από την άφιξη εκατοντάδων παράνομων μεταναστών με σκάφη. Αυτό σε συνδυασμό με την αυστηρότερη επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων που βρίσκονται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καθιστά την θαλάσσια περιοχή της Κρήτης μια νέα δίοδο διαφυγής όλων εκείνων των ανθρώπων που περιμένουν είτε στα παράλια της Τουρκίας, είτε σε άλλες χώρες τις μεσογείου, στην προσπάθεια τους να εισέλθουν στην Ευρώπη.

Όπως γνωρίζετε η Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου είναι μια μικρή σε προσωπικό διεύθυνση και αυτή που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού σε όλη την Ελλάδα με ελλείψεις που φτάνουν στο 30% από την οργανική δύναμη της Διεύθυνσης και οι συνάδελφοι μας πασχίζουν καθημερινά στην εκτέλεση της υπηρεσίας τους, πράγμα το οποίο φάνηκε ακόμα περισσότερο τις τελευταίες ημέρες λόγω της παράνομης μετανάστευσης.

Η ένωση μας έχει τονίσει και κατά το παρελθόν το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού ζητώντας να γίνουν όσο το δυνατό περισσότερες μεταθέσεις αστυνομικών. Αυτό το χρονικό διάστημα όμως είναι εντονότερο με την παράνομη μετανάστευση να αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς που θα γίνουν πιο έντονοι στα μέσα του καλοκαιριού.

Για αυτό το λόγο παρακαλούμε άμεσα την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και την όσο δυνατό μεγαλύτερη ενίσχυση της Δ.Α. Λασιθίου."