Στην Αθήνα θα βρίσκεται από σήμερα, Πέμπτη, ο γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χαρλέμ Ντεζίρ. 

Ο κ. Βαλς θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και θα έχει την ευκαιρία πολλών συζητήσεων με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο γάλλος πρωθυπουργός θα φτάσει στην Αθήνα περίπου στις 18:00, και αφού καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την Παρασκευή, στις 11:00, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο γάλλος ομόλογος του θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Ακολούθως οι κ.κ. Τσίπρας και Βαλς θα προβούν σε δηλώσεις. 

Με γάλλο πρωθυπουργό θα συναντηθεί, επίσης, το μεσημέρι της Παρασκευής και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, στην κατοικία του γάλλου πρέσβη. 

Ο γάλλος πρωθυπουργός αναμένεται να συζητήσει διεξοδικά το προσφυγικό θέμα, καθώς και τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η Γαλλία, ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την πρόκληση της υποδοχής μεγάλου αριθμού προσφύγων στην επικράτειά της. 

Η επίσκεψη αποτελεί στήριξη για την Ελλάδα λίγο μετά την αξιολόγηση και ευκαιρία για την επαναχάραξη του «οδικού χάρτη» των διμερών σχέσεων.

«Η επίσκεψη, η οποία πραγματοποιείται λίγες μόνον ημέρες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θέσει στη διάθεση της Ελλάδος μία νέα δόση χρηματοδοτικής συνδρομής, θα αποτελέσει ευκαιρία κατάδειξης για άλλη μια φορά της στήριξης που παρέχει η Γαλλία στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις και στη σταθεροποίηση της θέσης της χώρας στην ευρωζώνη» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Οι συζητήσεις θα αποτελέσουν επίσης την «ευκαιρία χάραξης νέων προοπτικών στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδος», ενώ οι δύο πρωθυπουργοί θα υπογράψουν έναν «οδικό χάρτη» με τη λειτουργική απεικόνιση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook