Με ενθουσιασμό και ικανοποίηση επέστρεψαν οι χορευτές του Χορευτικού Ομίλου Χανίων «Ο Ψηλορείτης» από τη Βραζιλία μετά από ένα 11ήμερο ταξίδι.

Ο Ψηλορείτης συμμετείχε στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ χορού στην πόλη Ολύμπια της περιοχής του Σάο Πάολο από 14-22 Μαΐου με τη συμμετοχή άλλων χορών από τη Χιλή, την Αργεντινή, τον Καναδά, κ.α.

Ένα ξεχωριστό ταξίδι έζησαν όλοι που συμμετείχαν με την σκέψη ότι όλα ήταν τόσο όμορφα και μοναδικά. Η διαδρομή Χανιά-Αθήνα-Ζυρίχη-Σάο Πάολο-Ολύμπια ήταν μία όμορφη εμπειρία. Η υποδοχή πολύ συγκινητική και η φιλοξενία μοναδική. Τόσο το ξενοδοχείο, όσο και η διατροφή της ομάδας καθ’ όλη την διάρκεια της διαμονής της ξεπέρασαν το άριστα.

Έγιναν παραστάσεις στον χώρο της σκηνής του Φεστιβάλ (όπου παρακολουθούσαν χιλιάδες θεατές), σε κολέγιο, σε θέατρο και στο Water Park (όπου μία ολόκληρη μέρα οι χορευτές φιλοξενήθηκαν στις ατελείωτες εγκαταστάσεις του).

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι χορευτές ζούσαν κάθε ημέρα την ιδιαίτερη κουλτούρα των κατοίκων της περιοχής. 

Ο Δήμαρχος της πόλης προσκάλεσε τον «Ψηλορείτη» σε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο.

Πριν την επιστροφή μια διήμερη παραμονή των χορευτών στο Σάο Πάολο ήταν φανταστική με μια περιήγηση στην πόλη και τα αξιοθέατα της. 

Κρατώντας ακόμα εκτός από την πολύ ζεστή φιλοξενία, τα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου σε κάθε παράσταση του «Ψηλορείτη», τον αυθορμητισμό και την χαρά των μικρών παιδιών, τις γνωριμίες με άλλα χορευτικά και την ικανοποίηση ότι «ο Ψηλορείτης» κατάφερε κρατώντας ακόμα για μια φορά την Ελληνική σημαία να παρουσιάσει με επιτυχία τις παραδόσεις και τον Πολιτισμό της χώρας μας, επέστρεψε όλη η ομάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις .

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook