Ζητείται και η άμεση διαλεύκανση των αιτιών του ατυχήματος σε εργαζόμενο που έπεσε απο γερανοφόρο όχημα.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Νομού Χανίων αναφέρονται τα εξής:

“Χθες, Τετάρτη 1/6/2016, το πρωί ένας συνάδελφός μας που εργάζεται στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Χανίων είχε σοβαρό εργατικό ατύχημα έπειτα από βλάβη γερανοφόρου οχήματος.

Πρώτα από όλα θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο συνάδελφο και την οικογένειά του και να του ευχηθούμε γρήγορη ανάρρωση. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας δεσμεύεται ότι θα του παράσχει ηθική και όποια άλλη βοήθεια χρειαστεί.

Με αφορμή το εξαιρετικά δυσάρεστο αυτό γεγονός, ΖΗΤΑΜΕ για άλλη μια φορά τον άμεσο έλεγχο όλων των μηχανημάτων και οχημάτων του Δήμου Χανίων και όλων των άλλων Δήμων του Νομού και την άμεση ακινητοποίησή τους σε περίπτωση που διαπιστωθούν προβλήματα (π.χ. κακή συντήρηση, φθαρμένα ελαστικά κλπ) έως ότου αυτά επιλυθούν.

Επίσης, ΖΗΤΑΜΕ την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του συγκεκριμένου ατυχήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Σύλλογός μας έχει θέσει επανειλημμένα και επιτακτικά τόσο το θέμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) τα οποία θα πρέπει να παρέχονται από τη Διοίκηση και να χρησιμοποιούνται από τους εργαζόμενους, όσο και την ανάγκη ανανέωσης του στόλου των οχημάτων και μηχανημάτων.”

Ανακοίνωση Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου

Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στην μακρά λίστα των ατυχημάτων των εργαζομένων. Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 01/06/2016 το πρωί  ένας συνάδελφός μας που εργάζεται   στο συνεργείο ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Χανίων είχε σοβαρό εργατικό ατύχημα έπειτα από  βλάβη του γερανοφόρου οχήματος.
Θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο μας και την οικογένειά του και του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση .
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
•την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του ατυχήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες 
•τον άμεσο έλεγχο όλων των μηχανημάτων του Δήμου
Η κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη στο σύνολό της και εμείς οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ από την συνεχιζόμενη επιδείνωση των όρων εργασίας μας με την περικοπή μισθών, προσλήψεων μόνιμού προσωπικού, με την αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας (πενταμηνίτες , διμηνίτες ), ο Καλλικράτης , η υποχρηματοδότηση που τελικά οδηγεί σε περικοπή δαπανών , όπως το κόστος συντήρησης κ.α , έχει άμεσα αποτελέσματα στην καθημερινή μας ζωή στο χώρο εργασίας μας. Η δουλειά  μας λόγω των ελλείψεων έχει εντατικοποιηθεί και πλέον υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για χρόνια προβλήματα (λόγω σωματικής κόπωσης ) και ατυχημάτων όπως το χθεσινό.
Και αυτό το  ατύχημα είναι  συνέπεια των αντιλαϊκών πολιτικών που ακολουθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , ΑΝΕΛ σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι όροι καλυτέρευσης της ζωής της εργατικής τάξης με βάση τις σύγχρονες ανάγκες,  για την κυβέρνηση και τα μονοπώλια είναι κόστος και ουτοπία. Οι όροι βελτίωσης του “επενδυτικού περιβάλλοντος” για τις πολυεθνικές και τα μονοπώλια είναι ρεαλισμός και εξωστρέφεια. 
Ευθύνες έχουν και  η πλειοψηφία των αιρετών του δήμου  που υλοποιεί τις κατευθύνσεις του αστικού κράτους για απαλλαγή μίας σειράς υποχρεώσεων του και πέρασμα στην τοπική διοίκηση φορτώνοντας στο κόστος στους εργαζόμενους και τους ανέργους του κάθε δήμου.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Είναι φανερό ότι δύο κόσμοι συγκρούονται!!!
Η υπόθεση κυριολεκτικά της ζωή μας περνά μέσα από τα δικά μας χέρια. Κανείς δεν  χάρισε στην τάξη μας όλες τις προηγούμενες κατακτήσεις που μας πήραν. Μόνο η οργάνωση στο σωματείο, η διεκδίκηση αιτημάτων με βάση τα δικά μας συμφέροντα, μπορεί να βάλει φρένο.  Πρέπει και μπορούμε να διεκδικήσουμε άμεσα:
1.μέτρα υγιεινής και ασφάλειας,  παροχή όλων των ειδών ατομικής προστασίας
2.πρόσληψη ειδικευμένου μόνιμου προσωπικού με πλήρη απασχόληση. Κανένας να μη δουλεύει εκτός της ειδικότητας του .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook