Από την τσέπη τους καλούνται να πληρώσουν οι ασθενείς το απαραίτητο χειρουργικό υλικό στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης προκειμένου να χειρουργηθούν άμεσα, σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωση της κάνει λόγο για καταγγελία που «αναδεικνύει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης».

Σύμφωνα με του Σωματείο Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, το νοσοκομείο εμφανίζει σημαντικές ελλείψεις χειρουργικών υλικών και οι ασθενείς που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης και διαθέτουν χρήματα καλούνται να αγοράσουν τα απαραίτητα χειρουργικά υλικά. «Τα αγοράζουν έως και 500 ευρώ, προσπερνούν τις λίστες αναμονής και χειρουργούνται άμεσα» υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι. 

Η ΠΟΕΔΗΝ εξαπολύει σφορδή επίθεση κατά της κυβέρνησης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που η ψευτοαριστερή κυβέρνηση σώζει στα λόγια (!!!) συμβαίνουν τα εξής παράδοξα: Όποιος Ασθενής έχει χρήματα σώζεται! Όποιος Ασθενής δεν έχει χρήματα κινδυνεύει να πεθάνει!»

Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία καλεί το υπουργείο Υγείας να απαντήσει στις καταγγελίες για το ΑΧΕΠΑ και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί έξω από το Υπουργείο Υγείας, στις 8 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook