Χιλιάδες πολιτών κατέκκλυσαν και χθες το βράδυ τους δρόμους έξω από το προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας, συνεχίζοντας για έβδομη νύχτα να διαμαρτύρονται για την τραγωδία της περασμένης Δευτέρας στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς. Οι πολίτες άναψαν εκατοντάδες κεριά στη μνήμη των δεκατριών θυμάτων της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση.

Οι καγκελόπορτες, τόσο της εισόδου όσο και της εξόδου του προεδρικού ήταν κλειδωμένες με χοντρή αλυσίδα. Εντός του περιβόλου του προεδρικού μεγάρου υπήρχε ισχυρότατη αστυνομική δύναμη, αλλά στον χώρο της εκδήλωσης η παρουσία αστυνομικών ήταν διακριτική.

Οι πολίτες φώναζαν διαρκώς συνθήματα καλώντας σε παραίτηση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και την Κυβέρνηση του. Ένα μεγάλο πανό στην περίφραξη του προεδρικού μεγάρου έγραφε: «Χριστόφια παραιτήσου, όλη η ευθύνη είναι δική σου».

 Οι πολίτες διαμαρτύρονται και για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος από τα κατεχόμενα.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τραγωδίας στην πλατεία Ελευθερίας της κυπριακής πρωτεύουσας. Μετά την εκδήλωση σχηματίστηκε μεγάλη πορεία, η οποία κατέληξε στο προεδρικό μέγαρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook