Ξεκίνησαν οι εργασίες του 1ου επιστημονικού συνεδρίου του Συλλόγου Αποφοίτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα δεδομένα.

Το Συνέδριο, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 5 Ιουνίου, πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, με τη συμμετοχή σημαντικών ομιλητών – εισηγητών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΙΤΕ, το ΤΕΙ Κρήτης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Στον κατάλογο των ομιλητών συμπεριλαμβάνονται Καθηγητές και Πανεπιστημιακοί, οι οποίοι μέσα από διαλέξεις και lectures θα επικεντρωθούν στον κόσμο των Δεδομένων και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από αυτόν. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των συνέδρων ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών,  καθώς οι εκπαιδευόμενοι εξάντλησαν από πολύ νωρίς τις περιορισμένες θέσεις.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μάνθος Λυδάκης, ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης, που χωρίς την καθοριστική συμβολή τους, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το συνέδριο.

Παράλληλα, ο κ. Λυδάκης αναφέρθηκε στην ιστορία της ίδρυσης του Συλλόγου αλλά και τους σκοπούς που επιτελεί. “Ο Σύλλογος έχει διπλή υπόσταση, την ακαδημαϊκή και την κοινωνική”, είπε ο κ. Λυδάκης και πρόσθεσε ότι σκοπός του Συλλόγου είναι η ανατροφοδότηση της σχέσης μεταξύ του Πανεπιστημίου Κρήτης και της τοπικής κοινωνίας.

Ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν, κατά τον χαιρετισμό του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέας Ζώρρας. 

 “Έρχεται μια κρίσιμη και σημαντική στιγμή στη ζωή του Δασκάλου, που μετατρέπεται σε μαθητής και ο μαθητής σε Δάσκαλος”, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι είναι πολύ υπερήφανος για αυτή τη στιγμή

 

Οι Ομιλητές του Workshop – (Με σειρά εμφάνισης στο πρόγραμμα)

Οδυσσέας Ζώρας (Καθηγητής Ιατρικής, Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης)
Ταρουδάκης Μιχάλης (Καθηγητής στο Τμήμα Μαθηματικών Πανεπιστημίου Κρήτης, Κοσμήτορας Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, πρώην Πρύτανης Παν. Κρήτης)
Κολοκοτσάς Διονύσης (Public Policy and Government Relations Manager at Google Ηellas)
Βοζίκης Αθανάσιος (Επίκουρος Καθηγητής, Διευθυντής του Εργαστηρίου Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Πειραιώς)
Αρβανιτίδης Χρήστος (Επιστημονικός Υπεύθυνος LifeWatchGreece, ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.)
Σαράφογλου Μαρία (Δημοσιογράφος)
Πιερρακάκης Κυριάκος (Οικονομολόγος-Πολιτικός Επιστήμονας, Διευθυντής Ερευνών διαΝΕΟσις)
Μπάγκαβος Δημήτρης (Επισκέπτης Καθηγητής Τμημα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Παν. Κρήτης, Analytics Senior Manager at Accenture)
Ρόκκος Σωτήριος (MSc, BSc Computer Science & Mathematics, Αναλυτής Συστημάτων, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Μίας Στάσης, Δ/νση Τεχνολογικής Πληροφόρησης, Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας)
Γαλενιανού Τίνα (Διευθύντρια Καταστήματος Κρήτης , ICAP GROUP)
Καουκάκης Σταύρος (Αναλυτής – Προγραμματιστής – Μέλος Συλλόγου Αποφοίτων Μεταπτυχιακών Σπουδών Π.Κ.)
Φιλαλήθης Τάσος (Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής – Προγραµµατισµού Υγείας
στο Τµήµα Ιατρικής του Πανεπιστηµίου Κρήτης, ∆ιευθυντής Σπουδών του ΠΜΣ στην ∆ηµόσια Υγεία και ∆ιοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, πρώην Αντιπρύτανης Π.Κ.)
Χουρδάκης Αντώνης (Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Κρήτης, πρ. Κοσμήτορας Επιστημών Αγωγής Π.Κ.)
Σμυρνάκη Ευγενία (Νομικός, PhD (c) Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)
Τζουβελέκας Ευάγγελος (Καθηγητής και Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης, Επιστημονικός Υπεύθυνος Public Opinion Research Unit of Univesity of Crete)
Τσαμαρδίνος Ιωάννης (Αναπληρωτής Καθηγητής,Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστήμιο Κρήτης, Συν-ιδρυτής Gnosis Data Analysis IKE.)
Θοδωρής Γεωργακόπουλος (Δημοσιογράφος, Διευθυντής Περιεχομένου διαΝΕΟσις)
Βέγλης Ανδρέας (Καθηγητής και Πρόεδρος Τμήματος Δημοσιογραφίας & Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ, School of Data Greece Coordinator)
Μπράτσας Χαράλαμπος (Open knowledge Greece CEO, μέλος ΕΔΙΠ στο Τμήμα Μαθηματικό Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)
Τσικνάκης Μανώλης (Καθηγητής, Αν. Πρόεδρος ΤΕΙ Κρήτης και Επισκέπτης Ερευνητής, Εργαστήριο Υπολογιστικής Ιατρικής, ΙΠ-ΙΤΕ)
Σακκαλής Βαγγέλης (Πρόεδρος Συλλόγου Ερευνητών ΙΤΕ, Κύριος Ερευνητής, Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιο-Ιατρικής, Ινστιτούτο Πληροφορικής (ΙΠ) ΙΤΕ)
Βοστιτσάνου Ζέφη (Διευθύντρια Επιστημονικών και Κυβερνητικών Θεμάτων του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ))
Ρούτσης Φώτης (Health Informatics Specialist, MSc)
Μελάς Χρήστος (Επίκουρος Καθηγητής Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΙ Κρήτης)
Θεοδωρικάκος Τάκης (Διδάσκων στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πελοπονήσσου, Πρόεδρος GPO)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook