Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ξεναγήθηκε στους χώρους της οικίας που έχει μετατραπεί σε μουσείο από το Δήμο Χανίων

Στο πατρικό του σπίτι στο Γαλατά Χανίων, το οποίο γίνεται Μουσείο από το Δήμο Χανίων, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο  Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη με αφορμή το διήμερο εκδηλώσεων προς τιμήν του.

Κατά την επίσκεψη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη στο πατρικό του σπίτι, όπου η συγκίνηση ήταν διάχυτη,  το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο πρώην δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης, ο πρώην δήμαρχος Ν. Κυδωνίας κ. Μανώλης Σταματάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του συλλόγου Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και κάτοικοι του Γαλατά που θέλησαν να τον δούν από κοντά.

Ο δήμαρχος Χανίων ξενάγησε τον Μίκη Θεοδωράκη στους χώρους του υπο΄διαμόρφωση μουσείου και εανέφερε ότι στο μουσείο θα υπάρχουν αντικείμενα που αφορούν την παρουσία της οικογένειας Θεοδωράκη στον Γαλατά ενώ θα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής πρόσβασης στο έργο του συνθέτη καθως και πλούσιο βιβλιογραφικό υλικό.

Στη φωτογραφία μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, Βασίλης Σταθάκης(πρόεδρος) Αντώνης Θυμάκης(γραμματέας) και Ελένη Φουρναράκη(ταμίας) απονέμουν τιμητική πλακέτα και το έμβλημα του Συνδέσμου στο μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη

(φωτογραφία foto mpouzis)

Το πρόγραμμα επισκέψεων και τιμητικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Το απόγευμα θα επισκεφτεί το νέο δημιουργούμενο -από το Δήμο Χανίων- Πολιτιστικό Κέντρο και κλειστό Θέατρο (παλαιό τελωνείο) στο παλιό λιμάνι Χανίων.

Στις 18.30 θα βρεθεί στο  Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου(ΚΑΜ) όπου θα πραγματοποιηθεί επίσημη εκδήλωση, στην οποία θα του απονεμηθούν οι παρακάτω τιμές:

*Από το Δήμο Χανίων,  θα του επιδοθούν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την ονοματοδοσία του νέου Πολιτιστικού Κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης» και την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη Χανίων. 

*Το  Πολυτεχνείο Κρήτης, θα απονείμει στο Μίκη Θεοδωράκη, την ανώτατη τιμή που απονέμει το Ίδρυμα, το χρυσό μετάλλιο του Πολυτεχνείου. 

Την  Κυριακή  5 Ιουνίου,και ώρα 20.00, ο Δήμος Αποκορώνου θα υποδεχθεί τον Μίκη Θεοδωράκη στο ανοιχτό «θέατρο Μίκης Θεοδωράκης» στον Εμπρόσνερο και θα του επιδοθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη Αποκορώνου, με το κλειδί του Δήμου. Θα ακολουθήσει συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη με το Μουσικό Σύνολο Βάμος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook