Σε δύο περιστατικά  κλήθηκαν να επέμβουν σήμερα, διασώστες  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, στον Άγιο Ιωάννη Σφακίων κτηνοτρόφος τραυματίστηκε μετά από πτώση και ειδοποιήθηκε το πυροσβεστικό κλιμάκιο από την Ανώπολη για να τον μεταφέρει σε ασφαλές σημείο, από όπου θα γίνει δυνατή η παραλαβή του από ασθενοφόρο.

Επίσης μια 60χρονη ενώ περπατούσε μαζί με μια ομάδα τουριστών, στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης, στο Σέλινο, αισθάνθηκε πως ήταν αδύνατον να συνεχίσει την πορεία της.

Από μέλη της ομάδας ενημερώθηκαν οι αρχές και διασώστες από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Καμπανού πήγαν στο φαράγγι για να μεταφέρουν την 60χρονη εκτός του φαραγγιού.

Ανακοίνωση του Δήμου Σφακίων

"Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανώπολης ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Ιουνίου 2016, με Προϊστάμενο του τον Αρχιπυροσβέστη κ. Πλυμάκη Σταύρο και επανδρωμένο με μόνιμους, πενταετούς και εποχιακούς πυροσβέστες.
Στις πρώτες τέσσερις μέρες λειτουργίας του έχει προχωρήσει σε δύο επιτυχημένες διασώσεις περιπατητών. Μίας αλλοδαπής επισκέπτριας , την Παρασκευή 3/6/2016, που χρειάστηκε να μεταφερθεί απο το φαράγγι της Αράδαινας και  σήμερα 4/6/2016 ενός ντόπιου, κατοίκου Αγίου Ιωάννη που τραυματίστηκε απο πτώση στην ορεινή περιοχή «Δρακολάκοι» Αγίου Ιωάννη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Η παρέμβαση των πυροσβεστών ήταν άμεση, όπως και η συμβολή του Προέδρου της Τ.Κ. κ. Μαλεφάκη Εμμανουήλ και των κατοίκων, γεγονός που επαληθεύει τις συνεχές πιέσεις του Δήμου Σφακίων για την αναγκαιότητα δημιουργίας του κλιμακίου. 
 Άμεσες ήταν οι ενέργειες και του Διοικητή Π.Υ. Κρήτης κ. Μαραγκάκη Ιωάννη, όπου  ζήτησε να σταλεί ελικόπτερο για να βοηθήσει στην μεταφορά του τραυματία, αν και τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε."