Η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στην εκδήλωση προς τιμήν του στα Χανιά. Ποιό ήταν το δώρο του σε νεανική μουσική ομάδα που απέδωσε τραγούδια του

Μέσα απο τις αναμνήσεις του, πέρασε στο σήμερα δίνοντας σαφές το πολιτικό του στίγμα για την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας. 

Ο Μίκης Θεοδωράκης στην διάρκεια της προς τιμήν του εκδήλωση στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά, αφού επεσήμανε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να είναι αυτάρκης καθώς έχει μεγάλο πλούτο που θέλουν να τον αρπάξουν οι ξένου, τόνισε:

 

«Εδώ που φτάσαμε, εκεί που μας φτάσανε χρειάζεται επανάσταση». Και υπο τα χειροκροτήματα του κόσμου που είχε κατακλύσει ασφυκτικά την αίθουσα, λίγο μετά συμπλήρωσε πως λυπάται που δεν μπορεί να περπατήσει και να πάρει ένα καλάσνικοφ να κατεβεί στις πλατείες.

 
 

Στην διάρκεια της εκδήλωσης η νεανική ομάδα Paspartou απέδωσε γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ εκτός προγράμματος και την ώρα που έφευγε ο Μίκης Θεοδωράκης τον περίμεναν για να του δώσουν ένα δώρα και αυτός ίσως τους έδωσε το μεγαλύτερο που μπορούσε. 

 
 

Τους διεύθυνε σε ένα απο τα τραγούδια του

 

 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ανάγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ανακηρύσσεται ο Μίκης Θεοδωράκης επίτιμος δημότης των Χανίων και του παρέδωσε το χρυσό κλειδί της πόλης.

 

Επίσης ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διγαλάκης απέδωσε στον Μίκη Θεοδωράκη τη μέγιστη τιμή του Ιδρύματος, παραδίδοντάς του το χρυσό μετάλλιο για το παγκόσμιας εμβέλειας έργο του και την εθνικά ενωτική στάση του σε όλη την πρόσφατη ιστορία.

 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Θεοδωράκης ξεναγήθηκε στους χώρους τού Παλιού Τελωνείου Χανίων το οποίο ανακατασκευάζεται ως πολιτιστικό κέντρο που θα φέρει το όνομά του.

Σε λίγο περισσότερες φωτο και βίντεο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook