Ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζόμενων για δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων και η αγροτιά στην περιοχή που δραστηριοποιούνται είναι βαθιά προσηλωμένοι στον αγώνα για καλά και οργανωμένη προσπάθεια στην οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας. 

Είναι και δικιά μας υπόθεση, των μικρομεσαίων αγροτών η  προσπάθεια και οι αγώνες  εργαζομένων στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας. Είναι και δικιά μας υπόθεση το Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι και δικιά μας υπόθεση η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητάς στην Υγεία, στην Πρόνοια, στο Φάρμακο. Είναι και δικιά μας υπόθεση η στελέχωση, οι προσλήψεις υγειονομικών μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης  και  μονιμοποίηση τους. 

Οι μικρομεσαίοι αγρότες είναι αλληλέγγυοι σύμμαχοι στον αγώνα για Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Γιατί ζουν στο πετσί τους τις ελλείψεις της πρωτοβάθμιας υγείας, ζουν καθημερινά το κόστος της εγκατάλειψης και υποστελέχωσης του συστήματος υγείας. 

Θα είμαστε πλάι πλάι στους αγώνες με τους εργαζόμενους . Χαιρετίζουμε κάθε μορφή κινητοποίησης των εργαζομένων, και διεκδικούμε μαζί με αυτούς, αγρότες και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία το αυτονόητο, το δικαίωμα της δημόσιας δωρεάν υγείας, το δικαίωμα να μην πεθαίνουμε στα χωράφια μας αβοήθητοι και εγκαταλειμμένοι.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook