Από τρεις χώρες γινόταν η εισαγωγή των όπλων. Κατηγορίες σε πέντε αστυνομικούς. Πως εξαπατούσαν τους αγοραστές των όπλων

Διαστάσεις που ξεφεύγουν από τα όρια της Κρήτης και της Ελλάδας έχει η υπόθεση της οργανωμένης ομάδας εμπορίας και διακίνησης όπλων και πυρομαχικών που αποκαλύφθηκε από την Ελληνική Αστυνομία στην Κρήτη.

Και αυτό γιατί, όπως ανέφερε στην διάρκεια παρουσίασης της υπόθεσης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης κ.Ανδρέας Δασκαλάκης, με την συνεργασία αστυνομικών άλλων ευρωπαικών χωρών, διαπιστώθηκε πως οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση προμηθεύοντο όπλα που χαρακτηρίζονται ως μη λειτουργικά, από εταιρείες στην Αυστρία, Γερμανία, Αμερική.

Μάλιστα μια από αυτές πωλούσε παράνομα αυτά τα όπλα σε μέλη της οργάνωσης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ.Δασκαλάκης ανέφερε τα εξής

 

Σε ότι αφορά στις συλλήψεις αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση, διευκρινίστηκε πως συνολικά κατηγορούνται τέσσερις ειδικοί φρουροί και ένας αρχιφύλακας, αλλά από αυτούς έχουν συλληφθεί ο αρχιφύλακας και δύο ειδικοί φρουροί.

 
Ο κ.Δασκαλάκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους αστυνομικούς που συνέβαλλαν στην εξάρθρωση της οργάνωσης και ειδικά την Υποδιιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Απο την πλευρά του ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων Παρασκευάς Χινόπουλος, αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στην υπόθεση, επεσήμανε πως ένας από τα μέλη της ομάδας κατηγορείται και για περιπτώσεις εμπρησμών για εκβιασμό ή αντεκδίκηση.

Να σημειωθεί πως τα μέλη της ομάδας, ουσιαστικά εξαπατούσαν τους αγοραστές των όπλων στην Κρήτη και στην Αττική, καθώς αγόραζαν φθηνά όπλα που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, τα ανακατασκεύαζαν και τα πωλούσαν πανάκριβα ως γνήσια όπλα επώνυμων εταιρειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες  και λόγω των δυσχερειών που θα υπάρξει από την μετακίνηση των 18 συλληφθέντων στα Δικαστήρια, τις επόμενες ώρες ενδέχεται να μεταβεί Εισαγγελέας στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων όπου κρατούνται.

Άλλωστε ήδη πήγαν εκεί δικηγόροι και συγγενείς τους και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο το ότι θα ζητήσουν αναβολή προκειμένου να απολογηθούν στην ανακρίτρια Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook