Την ώρα που η βουλή της Ρώμης ενέκρινε ένα νέο πακέτο μέτρων λιτότητας για τον ιταλικό λαό, ένας blogger, ο «Spider Truman», τάραζε τα διαδικτυακά «νερά» με τις αποκαλύψεις του για την «ντόλτσε βίτα» μεγάλου μέρους των Ιταλών βουλευτών.

Ο άνδρας, που δεν δημοσιοποίησε την ταυτότητά του, είναι ένας πρώην υπάλληλος της ιταλικής βουλής, ο οποίος εργάστηκε στο κοινοβούλιο για 15 χρόνια, με συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων έργου.

Ο Spider Truman υποστηρίζει ότι τα «καθήκοντα» των αστυνομικών συνοδείας δεν περιορίζονταν μόνο στους βουλευτές. Κατά τη διάρκεια της ημέρας συνόδευαν με αυτοκίνητο τις συζύγους των βουλευτών και κατά τη διάρκεια της νύχτας τις βουλευτικές …ερωμένες!

Επίσης, από όσα ισχυρίζεται ο πρώην υπάλληλος, οι βουλευτές εκμεταλλεύονταν ένα σύστημα ειδικής ασφάλειας κλοπών στο εσωτερικό του κοινοβουλίου. Σύμφωνα με αυτό, οι Ιταλοί βουλευτές αποζημιώνονται στο σύνολο της αξίας κάθε αντικειμένου, για το οποίο καταγγέλεται κλοπή.

Ο Spider Truman, λοιπόν, λέει ότι όλα αυτά τα 15 χρόνια «εξαφανίστηκαν» μυστηριωδώς φουλάρια και γούνες, ενώ οι «κλοπές» ηλεκτρονικών υπολογιστών αποτελούσαν συχνό φαινόμενο.

Επίσης, ο πρώην υπάλληλος δεν έλλειψε να αναφερθεί και στα βουλευτικά ταξίδια. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι Ιταλοί βουλευτές ταξιδεύουν συνεχώς με εισιτήρια που καλύπτονται από ειδικά επιδόματα και συγκεντρώνουν μπόνους και κάρτες μιλίων. Ανά τακτά διαστήματα τα «εξαργυρώνουν» με δωρεάν εισιτήρια για συγγενείς και φίλους.

Τέλος, όσον αφορά στα αυτοκίνητα οι βουλευτές εκμεταλλεύονται ειδικές προσφορές και οι εκπτώσεις, οι οποίες αγγίζουν το 20% της κανονικής τιμής που ισχύει στην αγορά.

Ο blogger υπόσχεται νέα σειρά αποκαλύψεων και για να προϊδεάσει το κοινό του ανέφερε ότι «στη βουλή της Ρώμης προσελήφθησαν υπάλληλοι του εσωτερικού κουρείου, με μηνιαίο μισθό έντεκα χιλιάδων ευρώ».

Μέσα σε τρεις ημέρες, η σελίδα του Spider Truman στο Facebook ξεπέρασε τους εκατό χιλιάδες «φίλους», ενώ και στο blog του η επισκεψιμότητα εκτινάχθηκε (http://isegretidellacasta.blogspot.com).

Ωστόσο σχολιαστές τονίζουν ότι, ο μυστηριώδης πρώην εποχικός υπάλληλος δεν παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία και αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν όσα υποστηρίζει. Επίσης, θα πρέπει μάλλον να ληφθεί υπόψη ότι η σύμβασή του δεν ανανεώθηκε αυτή τη φορά…


newsbomb

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook