Ο ραβίνος που δραστηριοποιείται στην περιοχή Ναλοάτ ανήκει στο υπερορθόδοξο παρακλάδι Χαρέντι που απορρίπτει το μεγαλύτερο μέρος της σύγχρονης κουλτούρας

Ανακοίνωση με την οποία απαγορεύει στα κορίτσια ηλικίας άνω των 5 ετών να κάνουν ποδήλατο εξέδωσε υπερορθόδοξος ραβίνος για μια γειτονιά της Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του η πράξη αυτή είναι «προκλητική» και θα μπορούσε «να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στη σεμνότητά τους».

Ο ραβίνος που δραστηριοποιείται στην περιοχή Ναλοάτ ανήκει στο υπερορθόδοξο παρακλάδι Χαρέντι που απορρίπτει το μεγαλύτερο μέρος της σύγχρονης κουλτούρας.

«Ενημερώνουμε τους γονείς ότι υποχρεώνονται να απαγορεύουν στις κόρες τους από την ηλικία των 5 ετών και πάνω να ενεργούν με αυτό τον παράτυπο τρόπο» αναφέρεται στην ανακοίνωση που μοιράστηκε σε διάφορες συναγωγές.

Οι υπερορθόδοξος κοινότητες του Ισραήλ είναι γνωστές για την επιβολή κανόνων ένδυσης και άλλων περιορισμών στις γυναίκες αλλά και για τον διαχωρισμό των φύλων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα εμπορικά καταστήματα.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook