Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ενημέρωσε τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων για το προσφυγικό

Για τα συμπεράσματα και τις εργασίες του  συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου  στη Σάμο  με κεντρικό θέμα το προσφυγικό,  ενημέρωσε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός  τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. 

Μετά το πέρας της συζήτησης ο Δήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε :  «Ο Δήμος Ηρακλείου θα αναλάβει το μερίδιο που του αναλογεί από το σημαντικό αυτό πρόβλημα, όταν θα έρθει η ώρα.  Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο χειρίζεται κυρίως το κράτος. Εμείς περιμένουμε να ενημερωθούμε από τα αρμόδια Υπουργεία για τον κεντρικό σχεδιασμό, κάτι που δεν έχει συμβεί προς το παρόν αλλά το θεωρούμε αναγκαίο.  Εν συνεχεία  θα πράξουμε αναλόγως». 

Στη σημερινή σύσκεψη, εκτός από τον Δήμαρχο συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο οποίος ενημέρωσε κι εκείνος από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης για τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό. Παρευρέθηκαν επίσης ο κ. Ηλίας Λυγερός των «Ενεργών Πολιτών», ο Μιχάλης Κασαπάκης της «Λαϊκής συσπείρωσης», η κ. Μόνα Αμανατίδου της «Άμεσης Δημοκρατίας», η κ. Μαρία Ξυλούρη της παράταξης «Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες» , η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρίνος Παττακός