O Δήμος Χανίων υποστηρίζοντας όπως κάθε χρόνο το ετήσιο Φεστιβάλ του p-public, που είναι αφιερωμένο στον δημόσιο χώρο, συμμετείχε και φέτος τόσο στα δρώμενα όσο και στις διαλέξεις του Φεστιβάλ. 

Ειδικότερα, η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου αποδεχόμενη την πρόσκληση της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ συμμετείχε στις διαλέξεις με μία τοποθέτηση για τους δημόσιους χώρους παιχνιδιού στον Δήμο Χανίων. Ακολούθως, παρουσιάστηκαν οι σημερινοί δημόσιοι χώροι παιχνιδιού του Δήμου, αναλύθηκαν ζητήματα σχετικά με τη σημερινή νομοθεσία και τα διεθνή πρότυπα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε  μεταξύ άλλων και στις κοινωνικές ανάγκες, που καλύπτουν οι χώροι παιχνιδιού.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ την Κυριακή 5 Ιουνίου, πίσω από την Παλιά Ηλεκτρική ο Δήμος Χανίων συμμετείχε με τη δράση “p-p-play την παιδική χαρά της γειτονιάς μας! Ο μυστικός παιδόκηπος!”, στην οποία έδωσε το παρόν και ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας. Πρόκειται για ένα σημείο χαρακτηρισμένο στο σχέδιο πόλης ως “παιδική χαρά”, το οποίο ωστόσο πριν τη συγκεκριμένη δράση ήταν απροσπέλαστο (περίφραξη με τοιχείο) δύσβατο και μη αξιοποιήσιμο από τους κατοίκους της γειτονιάς. Ο χώρος καθαρίστηκε και αξιοποιήθηκε για το κοινό με την άμεση συμβολή του Τμήματος Πρασίνου και των Τεχνικών Συνεργείων του Δήμου.

Μάλιστα, ο χώρος της παιδικής γωνιάς απέκτησε όνομα και σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, fb: ο μυστικός παιδόκηπος.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν από τον Δήμο Χανίων τα αποτελέσματα του συμμετοχικού σχεδιασμού, που είχε ήδη πραγματοποιήσει με το 12o, το 18ο και το 26ο Νηπιαγωγείο. 

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ έγιναν δράσεις, που είχαν προκύψει από τον συνεργατικό σχεδιασμό και εφαρμόστηκε εκ νέου ο συμμετοχικός σχεδιασμός με παιδιά εν δράσει, κατοίκους της γειτονιάς και εκπαιδευτικούς. Τα παιδιά σε συνεργασία με τους μηχανικούς σχεδίασαν παίζοντας και έπαιξαν σχεδιάζοντας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook