Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση της οργάνωσης \”Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς\”.

Μετά από πολύμηνη και ταραχώδη διαδικασία, οι δικαστές πρόκειται να εκφράσουν την ετυμηγορία τους για τους εννέα νεαρούς κατηγορούμενους που δικάστηκαν ως μέλη της οργάνωσης.

Η δίκη, η πρώτη για την λεγόμενη \”νέα γενιά\” τρομοκρατικών οργανώσεων, αφορούσε τις βομβιστικές επιθέσεις των \”Πυρήνων\”, στο σπίτι του ζεύγους Γ.Αρσένη-Λ.Κατσέλη, στο σπίτι Π.Χηνοφώτη και στον εξωτερικό χώρο των γραφείων του υπουργείου Μακεδονίας -Θράκης.

Πριν λίγες ημέρες ο εισαγγελέας Έδρας, Δημήτρης Δασούλας, ζήτησε από το δικαστήριο την ενοχή έξι εκ των κατηγορουμένων και την πλήρη απαλλαγή των υπολοίπων τριών.

Ο εισαγγελέας με την πρότασή του ζήτησε την απαλλαγή των Εμμ. Γιόσπα, Ερρ. Ράλλη και Νίκ. Βογιατζάκη, από κάθε αποδιδόμενη σε αυτούς κατηγορία.

Κατά την εκτίμηση του κ. Δασούλα, ένοχοι πρέπει να κηρυχθούν οι :

*Χάρης Χατζημιχελάκης για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, κατασκευή και κατοχή τριών εκρηκτικών βομβών, απλή συνέργεια στην έκρηξη στην οικία Κατσέλη -Αρσένη και στα γραφεία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και για απλή συνέργεια σε διακεκριμένη φθορά στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Π. Χηνοφώτη.

* Γιώργος Καραγιαννίδης για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και απλή συνέργεια σε κατασκευή μιας εκρηκτικής βόμβας.

* Παναγιώτης Μασούρας για συγκρότηση και απλή συνέργεια σε κατασκευή δυο εκρηκτικών βομβών

* Κωνσταντίνα Καρακατσάνη για συγκρότηση και απλή συνέργεια σε κατασκευή δυο εκρηκτικών βομβών και

*Αλέξανδρος Μητρούσιας για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο εισαγγελέας ζήτησε, επίσης, την αθώωση κατηγορουμένων για πράξεις ή κατηγορίες, ενώ για την βόμβα στο σπίτι του κ. Χηνοφώτη θεωρεί πως πρέπει η κατηγορία της έκρηξης να μετατραπεί σε διακεκριμένη φθορά.

Protothema με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook