Από το τι καιρό θα κάνει, μέχρι τις αναζητήσεις για διάφορα μέρη του κόσμου, εστιατόρια και ξενοδοχεία, η Google είναι το πρώτο «λιμάνι» για τους χρήστες που ψάχνουν πληροφορίες.

Βέβαια, εκτός από τις πληροφορίες που αναζητούμε στη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης, η Google συλλέγει από τις αναζητήσεις μας πλήθος χρήσιμων για την ίδια στοιχείων, αποκτώντας έτσι λεπτομερείς πληροφορίες για την έρευνά μας.

Αν και πολλοί μπορεί να μην το φαντάζονται, η Google γνωρίζει πολλά πράγματα για τους χρήστες όπως το πού ζουν, ποια καταστήματα τους αρέσουν, το επόμενο προγραμματισμένο μέρος για διακοπές, αλλά και πότε έχουν κανονίσει να φύγουν. Αν θέλετε, ωστόσο, να μάθετε τι ακριβώς γνωρίζει η Google για εσάς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να δείτε ποια τα στοιχεία έχει συλλέξει από εσάς.

Κάνοντας κλικ στο Web & App Activity, είναι το πρώτο βήμα για να δείτε πόσα πράγματα γνωρίζει για εσάς η Google. Το πιο σημαντικό με αυτή την εφαρμογή είναι ότι πέρα από τις πληροφορίες, υπάρχει δυνατότητα παραμετροποίησης: Μπορείτε να επιλέξετε τι έχετε ψάξει την τελευταία μέρα, εβδομάδα ή μήνα ακόμη και τι έχετε ψάξει ανέκαθεν. Ένα ραβδόγραμμα παρουσιάζει τις αναζητήσεις σας ανά ημέρα καθώς και το συνολικό αριθμό αναζητήσεων που έχετε κάνει το προηγούμενο διάστημα. Θα δείτε επίσης τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες για εσάς καθώς και τα τελευταία πράγματα που… googlάρατε.

Σε ένα άλλο σημείο της εφαρμογής φαίνεται το φύλο και η ηλικία σας και μπορεί επίσης να εμφανιστούν κάποια ενδιαφέροντά σας στην κορυφή της εφαρμογής. Έτσι σε μερικά μόνο κλικ μπορείτε εύκολα να δείτε ποιες ποιο είναι το προφίλ σας που είναι γνωστό στο διαδίκτυο. Ένα ακόμη πιο διασκεδαστικό πράγμα είναι ότι μπορείτε να πατήσετε διάφορες διασκεδαστικές αναζητήσεις για να το… μπερδέψετε εντελώς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook