Βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και Σποράδες και στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και την Κρήτη είναι τα χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού.

Το απόγευμα στα δυτικά οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σημαντικά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τους ισχυρούς με τάση εξασθένησης μετά το μεσημέρι.

Στην Κρήτη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία,  περιμένουμε πρόσκαιρες νεφώσεις, όπου τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη, θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θυελλώδεις έως και 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του meteokrites.gr

Πρωί: Σποραδικές μπόρες ή ακόμα και μεμονωμένες καταιγίδες στην βόρεια Κρήτη. Η πιθανότητα να βρέξει πολύ τοπικά στα νότια είναι μικρή. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά. Πιθανή η εμφάνιση υδροστροβίλων!

 

Μεσημέρι: Τοπικές βροχές κυρίως στα εσωτερικά κι ορεινά. Κάποια νότια διαμερίσματα δίνουν σοβαρή υποψηφιότητα για βροχή! Μέχρι το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Τοπικά οι άνεμοι θα αγγίζουν τα 7 μποφόρ.

Βράδυ: Αραιές νεφώσεις λίγο πυκνότερες στην βορειοδυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα αγγίζουν τα 7 μποφόρ τοπικά κυρίως προς το ξημέρωμα, ενώ δεν αποκλείονται 8 μποφόρ στα βορειοανατολικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook