Οριακή είναι η λειτουργία στο Νοσοκομείο Χανίων λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό ενώ και τα αποθέματα του ιδρύματος σε υλικά, εξαντλούνται.

Αυτό επεσήμανε σε δηλώσεις του ο  Αντιπροεδρος του Συλ. Εργαζομένων του  Νοσοκομείου Χανίων κ. Βασίλης Κωσταντουλάκης, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην είσοδο του νοσοκομείου στα πλαίσια της πανελλαδικής πανυγειονομικής απεργίας.

Ο κ. Κωνσταντουλάκης, μιλώντας με αριθμούς, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο: Την τελευταία πενταετία όπως είπε έχουν αποχωρήσει 70 άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς να έχουν γίνει νέες προσλήψεις ενώ η ίδια εικόνα παρατηρείται και στο ιατρικό προσωπικό. Πρόσθεσε ότι 13.000 ρεπό δεν έχουν δοθεί στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενώ οι καλοκαιρινές άδειες είναι στον αέρα καθώς όπως τόνισε, το επικουρικό προσωπικό που κάθε τέτοια περίοδο στελέχωνε το Νοσοκομείο, φέτος είναι αμφίβολο αν θα σταλεί στο ίδρυμα.

Δείτε τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων. 

“Πληρώνουν δημόσια υγεία και δημόσια υγεία δεν έχουμε”

Το παρόν στην κινητοποίηση έδωσαν επισης μέλη του κτηνοτροφικού συλλόγου Ν. Χανίων και της Ενωτικής Ομοσπονδιάς Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, που ανήρτησαν πανό ζητώντας δωρεάν δημόσια υγεία και κάλυψη των ελλείψεων των Νοσοκομείων.

“Έχουμε πληρώσει για δημόσια δωρεάν υγεία και δωρεάν δημόσια υγεία δεν έχουμε” επεσήμανε ο  Προεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλογου Ν. Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδακης, προσθέτοντας με καυστικό τρόπο ότι αν η κυβέρνηση ήθελε να εξοικονομήσει χρήματα θα μπορούσε να κόψει το μερίδιό της από το ΝΑΤΟ και τα χρήματα που διαθέτει για να κάνει πόλεμο κατά άλλων λαών να τα διαθέσει για την δημόσια υγεία.

Τα νοσοκομεία υπολειτουργούν τόνισε ο Γιώργος Πατεράκης, μέλος του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλογων Ν. Χανίων, προσθέτοντας ότι καφενεία και άλλοι ακατάλληλοι χώροι έχουν μετατραπεί σε αγροτικά ιατρεία.

“Δεν πιστεύουμε στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού” πρόσθεσε εκφράζοντας δυσπιστία στις υποσχέσεις για βελτίωση των συνθηκών στο χώρο της υγείας ο οποίος λειτουργεί οριακά, χωρίς προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook