Με μικρή συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις δασκάλων και εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων που πραγματοποιήθηκαν νωρίς το μεσημέρι στην Δημοτική Αγορά των Χανίων. 

Το χορό των κινητοποιήσεων είχαν ανοίξει σήμερα  οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αλλα και αγροτοκτηνοτρόφοι που συγκεντρώθηκαν στην εισοδο του ιδρύματος εκφράζοντας συνθήματα για κάλυψη των ελλείψεων στα Νοσοκομεία αλλά και την αγωνία τους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Οριακή η λειτουργία στα Νοσοκομεία

Οριακή είναι η λειτουργία στο Νοσοκομείο Χανίων λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό ενώ και τα αποθέματα του ιδρύματος σε υλικά, εξαντλούνται.

Αυτό επεσήμανε σε δηλώσεις του ο  Αντιπροεδρος του Συλ. Εργαζομένων του  Νοσοκομείου Χανίων κ. Βαγγέλης Κωσταντουλάκης, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην είσοδο του νοσοκομείου στα πλαίσια της πανελλαδικής πανυγειονομικής απεργίας.

Υποβαθμίζεται η Παιδεία με αποφάσεις που πάρθηκαν εν κρυπτώ

Για αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας που οδηγούν την παιδεία στο χειρότερο δυνατό σημείο και οι οποίες προωθήθηκαν εν κρυπτώ το Πάσχα με στόχο να υπάρξει όσο γίνεται λιγότερη αντίδραση από τους εκπαιδευτικούς έκανε λόγο η Ντίνα Κληρονόμου Πρόεδρος Συλ. Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Χανιων.

Η κ. Κληρονόμου επεσήμανε ότι οι αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο όσον αφορά τον ελάχιστο αριθμό των μαθητών σε νηπιαγωγεία και το καινούριο οργανόγραμμα για το ωράριο στα δημοτικά, κρύβουν τον αποκλεισμό εκπαιδευτικών από τις σχολικές αίθουσες.

Στο Νομό Χανίων υπολογίζεται όπως τόνισε ότι περίπου 100  εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν εκτός των σχολείων, παρόλα αυτά όμως όπως πρόσθεσε η συμμετοχή στην κινητοποίηση δεν ήταν η αναμενόμενη.

Σε περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και των μορφωτικών δικαιωμάτων των νέων, οδηγούν τα νομοσχέδια και οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων κ. Βασίλης Λιόντος, ο οποίος έκανε λόγο για την δημιουργία ενός πιο ταξικού σχολείου, που θα λειτουργεί για λίγους.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ επεσήμανε ότι από τον Σεπτέμβρη οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να διδάξουν ακόμα και σε τρία διαφορετικά σχολεία ενώ το ζοφερό τοπίο που συμπληρώνεται με την απόλυση αναπληρωτών και την απουσία νέων προσλήψεων 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook