Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη σχετικά με τα σκάνδαλα μολυσμένου βοδινού κρέατος στην Κρήτη προερχόμενα από τη Γαλλία.

Ο κ. Παρασύρης παραθέτει στην αναφορά του, δημοσιεύματα του τοπικού τύπου τα οποία παραπέμπουν σε επισημάνσεις του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αναφορικά με την απάθεια που επικρατεί απέναντι στα διατροφικά εγκλήματα εις βάρος της Κρήτης.

Η Μεγαλόνησο πρέπει επιτέλους να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες που διαθέτει ώστε να γίνει και πάλι αυτάρκης ενισχύοντας τόσο την κτηνοτροφία όσο και την πτηνοτροφία της και εκμεταλλευόμενη τα διατροφικά σκάνδαλα των δυτικών χωρών.

Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα η Κρήτη εισάγει κάθε χρόνο νωπά κρέατα αξίας περίπου 60 εκατ. ευρώ. Εάν προσθέσουμε σε αυτό το ποσό, τις εισαγωγές κατεψυγμένων κρεάτων και ψαριών τότε προκύπτει το συμπέρασμα ότι η Κρήτη ξοδεύει περισσότερα σε αυτά τα προϊόντα από ότι ξοδεύει για το πετρέλαιο. Εν μέσω κρίσης τα εν λόγω οικονομικά στοιχεία είναι τραγικά διότι τα χρήματα αυτά θα έμεναν στην Ελλάδα εάν η χώρα ήτανε αυτάρκης στο τομέα αυτών των αγαθών.

Στο οικονομικό κόστος όμως προστίθεται και το κόστος για την δημόσια υγεία που προέρχεται από τα εισαγόμενα διατροφικά σκάνδαλα. Μόνο στο πρόσφατο σκάνδαλο εντοπίστηκαν βοδινά κρέατα μολυσμένα με τον παθογόνο μικροοργανισμό e-coli 725 κιλών στην Θεσσαλονίκη, στις Στέρνες Χανίων και στο Τρίκλινοι της Κέρκυρας

Στα πλαίσια αυτά ο κ. Παρασύρης ζητάει από τον αρμόδιο Υπουργό συγκεκριμένα μέτρα για την αναβάθμιση της παραγωγής στον πρωτογενή τομέα της Κρήτης ώστε να μειωθούν οι εισαγωγές και να προαχθεί η δημόσια υγεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook