Διαπιστώσεις στην παγκρήτια σύσκεψη τουριστικών επαγγελμάτων στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Οι πάντες πανηγυρίζουν για την διαρκή αύξηση των αφίξεων ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα, αλλά στον αντίποδα κάθε χρόνο η κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη για τους εργαζόμενους στα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Η διαπίστωση αυτή τονίστηκε στην διάρκεια της παγκρήτια σύσκεψης Σωματείων Τροφίμων και Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Στην σύσκεψη παρευρέθη και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων κ. Παναγιώτης Προύτζος.

Σημείο που “καίει” ειδικά για τους ξενοδοχουπάλληλους είναι το θέμα των κλαδικών συμβάσεων οι οποίες δεν υπογράφονται ή δεν εφαρμόζονται με αποτέλεσμα να κυριαρχούν επιχειρησιακές ή – ακόμη χειρότερα – ατομικές συμβάσεις με μισθούς πείνας.

Όπως επισημάνθηκε η κατάσταση με τις εργασιακές σχε΄σεις στον τουρισμό είναι χειρότερη στην Κω και στο Ηράκλειο, ενώ τα μέλη των σωματείων συζήτησαν και τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν ή έπονται απο την κυβέρνηση, εκτιμώντας πως θα πλήξουν ακ΄λομη περισσότερο τον κλάδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook