Στην Αθήνα βρέθηκαν εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ, οι οποίοι συμμετείχαν στην χθεσινή πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ αναφέρεται:

“Η Διοίκηση του Σωματείου χαιρετίζει τους δεκάδες απεργούς  εργαζομένους του νοσοκομείου που συμμετείχαν στην πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας και όλους όσους συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία.

Ιδιαίτερα τη μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων  καθώς επίσης και του αγροτικού συλλόγου Αρχανών Αστερουσίων που εκφράσανε την αλληλεγγύη τους έμπρακτα με τη την παρουσία τους στο Κέντρο Υγείας  της περιοχής.

Η Υγεία αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία, τις γυναίκες.

Δεν θα έχουν τελειωμό τα αντιλαϊκά μέτρα, αν δεν συγκρουστούμε με το κεφάλαιο, την Ε.Ε., τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου οποιασδήποτε απόχρωσης, αν δεν συμβάλουμε και μείς στην ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας

 Αυξάνονται και γενικεύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου, χωρίς δικαιώματα. Έχουν αυξηθεί οι ώρες εργασίας, ετοιμάζουν τη κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας, δεσμεύουν τα αποθεματικά των νοσοκομείων, καθυστερούν οι πληρωμές εφημεριών και υπερωριών.

Γι’ αυτό οι λίστες αναμονής  στα τακτικά ιατρεία αυξάνονται, κρεβάτια ΜΕΘ είναι κλειστά. Σε 23 νομούς δεν υπάρχει ούτε ένας παιδίατρος στο δημόσιο ή συμβεβλημένος. Γι’ αυτό, ετοιμάζονται νέες περικοπές στις παροχές υγείας-πρόνοιας. Αυξάνονται οι πληρωμές στην Υγεία – Πρόνοια, οι εισφορές.

Γι αυτό ετοιμάζονται νέα αντιλαϊκά μέτρα στη ΠΦΥ.

Τη στήριξη της κερδοφορίας και της «ανάπτυξης» υπηρετούν η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, των μονάδων του ΠΕΔΥ, των ΚΥ, των προνοιακών ιδρυμάτων.

Για αυτό ετοιμάζουν την «αξιολόγηση», νέες περικοπές στους μισθούς, δεν έχουν διαθέσει ούτε ένα ευρώ για να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί υπάλληλοι, να στελεχωθούν τα πολυιατρεία, που έχουν μείνει τα μισά από αυτά που ήταν ενταγμένα στο ΙΚΑ και στον ΕΟΠΥΥ και άλλα θα κλείσουν στη πορεία.

Όσο στη δημόσια υγεία θα αναπτύσσεται η επιχειρηματική δράση, τόσο θα πληρώνουμε τα σπασμένα και μείς και οι ασθενείς και οι υγιείς. Γι΄ αυτό πρέπει να ενισχυθούν οι αγώνες, να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία, να έχει ο λαός αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια.  

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία, μαζικές προσλήψεις σε Πρόνοια – Υγεία!!! Αγώνας-Ρήξη-Ανατροπή, για δωρεάν Πρόνοια – Υγεία, αποκλειστικά δημόσια και λαϊκή!!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook