Μητροπολίτης Γαλλίας: Ζήσαμε γεγονότα που μας προκάλεσαν αγωνία και απορία…Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε κατ’ευχήν

Με την τέλεση Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Γωνιάς, στο Κολυμπάρι Χανίων ξεκίνησαν, ουσιαστικά, σήμερα το πρωί οι εργασίες της επιτροπής εκπροσώπων από τις Ορθόδοξες Εκκλησίες , οι οποίοι θα προετοιμάσουν το μήνυμα που θα εγκριθεί από την Αγία και Μεγάλη  Πανορθόδοξη Σύνοδο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, « η επιτροπή αυτή θα προετοιμάσει για μια περίπου εβδομάδα το μήνυμα που θα τεθεί υπόψιν των προκαθημένων στις 17 Ιουνίου και το οποίο θα εγκριθεί από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο».

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εργασία από την οποία θα εξαρτηθούν πολλά, όπως φάνηκε και από την έκκληση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Αλβανίας, προς την επιτροπή, που συνεδριάζει στο Κολυμπάρι, έτσι ώστε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την συμμετοχή όλων των μελών της Συνόδου.

Μάλιστα ο κ.κ. Εμμανουήλ, στην δήλωσή του αναφερόμενος στα προβλήματα που ενέκυψαν είπε:

«Ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες γεγονότα που μας προκάλεσαν και αγωνία και απορία πολλές φορές. Αλλ΄αμε την Χάρη Του Θεού, πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε κατ’ευχήν.  Γι’αυτό ξεκινήσαμε σήμερα τις εργασίες μας με την Θεία Λειτουργία στην Μονή Γωνιάς. 
Για να προσευχηθούμε ώστε το Πανάγιο Πνεύμα το οποίο εφώτισε τους Αποστόλουςμ το ίδιο Πνεύμα να φωτίσει και όλους τους προκαθήμενους και τα μέλη της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου σε αυτό το δύσκολο έργο το οποίο έχουν να επιτελέσουν τις επόμενες ημέρες».

Χαρακτηριστικές είναι και οι σύντομες αναφορές, μετά την Θεία Λειτουργία, του Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ και του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιου.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook