Την Τρίτη 31-5 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Αντιπεριφέρειας Χανίων παρουσίαση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων της επιτροπής για τα αρωματικά φυτά που έχει συστήσει το ΓΕΩΤΕΕ παράρτημα Κρήτης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπερειάρχης Χανίων κ Α. Βουλγαράκης, η Αντιπερειάρχης για θέματα πρωτογενή τομέα κ. Θ Βρέντζου, δήμαρχοι της ΠΕ Χανίων, Διευθυντές και εκπρόσωποι υπηρεσιών.

Τα μέλη της επιτροπής παρουσίασαν τα δεδομένα τόσο σε επίπεδο φυσικών πληθυσμών αλλά και θεσμικού πλαισίου. Αναφέρθηκε η μείωση των φυσικών πληθυσμών και η ανάγκη καλλιέργειας των ενδημικών φυτών για τη διάσωση των ειδών αυτών αλλά και για το σημαντικό οικονομικό όφελος που αποφέρουν.

Τονίστηκε η ανάγκη να προχωρήσουν διαδικασίες και να αναλάβουν πρωτοβουλίες η Περιφέρεια Κρήτης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Κρήτης, οι Δήμοι, τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα του νησιού, παράλλληλα με τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αφορούν το πολλαπλασιαστικό υλικό, την πιστοποίηση και την ιχνηλασιμότητα των παραγόμενων προϊόντων. Οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν συζητήθηκαν εκτενώς και η ανταπόκριση όλων των φορέων ήταν ιδιαίτερα θετική.

Στο επόμενο διάστημα η επιτροπή θα καταθέσει προτάσεις για το σχεδιασμό δράσεων στην Περιφέρεια Κρήτης.Τα αποτελέσματα θα σταλούν επίσης στο ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ, στα αρμόδια υπουργεία, εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook