«Μέχρι τέλος Ιουνίου ή το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η λειτουργία του Τομέα ΕΚΑΒ στη Μάρθα», υπογράμμισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου της Κρήτης και πρώην διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Ηγουμενίδης.

Συγκεκριμένα στο «Ράδιο 9,84» αναφέρθηκε σε σημεία της συνάντησης που είχαν στο Υπουργείο Υγείας ο δήμαρχος Βιάννου και οι τρεις βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι στο παραπάνω διάστημα θα έχουν επιλυθεί όλα τα γραφειοκρατικά θέματα που εκκρεμούν και ότι ο Τομέας ΕΚΑΒ της Μάρθας θα στελεχωθεί τουλάχιστον στην αρχή με δύο ασθενοφόρα και με τρία άτομα προσωπικό.

Σημείωσε ότι η απόφαση δεν είναι σημερινή (σ.σ. η απόφαση για το σταθμό στη συγκεκριμένη περιοχή ελήφθη επί των ημερών του ως διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015) και ότι για την απόφαση αυτή ελήφθη υπόψη ο Χάρτης Υγείας, δηλαδή το επιστημονικό εργαλείο καταγραφής των μετακινήσεων και των τάσεων μετακίνησης του πληθυσμού της περιοχής.

«Ο σταθμός δεν είναι μόνο για τη Βιάννο, αλλά αφορά τη συνολική κάλυψη του πληθυσμού και της ευρύτερης περιοχής», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ επιβεβαίωσε ότι προχωρά και ο τομέας ΕΚΑΒ στον Καβρό Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook