Στην Ιεράπετρα μεταβαίνει τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος στις 12.30 συνοδευόμενος από τη Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, θα συναντηθεί με το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, στο Δημαρχείο Ιεράπετρας.

Στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Υπουργός θα επισκεφθεί το ΓΝ-ΚΥ Ιεράπετρας, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη Διοίκηση και τα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου και ακολούθως θα συζητήσει με τους εργαζόμενους, οι οποίοι παρά τις δυσχέρειες, προσφέρουν τα μέγιστα στη λειτουργία της υγειονομικής μονάδας.

Η Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας με μια ανακοίνωση με τίτλο «Η Ιεράπετρα "Υποδέχεται" τον κ. Πολάκη στις 13 Ιούνη» καλεί όλους τους πολίτες της πόλης να βρεθούν τη Δευτέρα στο νοσοκομείο και να απαιτήσουν αναφαίρετο δικαίωμά τους στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας αναφέρεται:

"Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας και όλης της Νοτιοανατολικής Κρήτης που εξυπηρετούμαστε από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, παλεύουμε αποφασιστικά και ακούραστα, εδώ και έξι χρόνια, για  το αναφαίρετο δικαίωμά μας στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία. Οι αγώνες μας ενάντια στις μεθοδεύσεις και τις πολιτικές παλιών και νέων κυβερνήσεων έχουν κρατήσει το νοσοκομείο μας ανοιχτό και ικανό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μας παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

 Με αγώνες απαντάμε στα νέα μνημονιακά μέτρα που επιβάλλουν κυβέρνηση και «θεσμοί» οδηγώντας στην πλήρη διάλυση της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τη φοροαρπαγή του εισοδήματος των μεσαίων και φτωχών στρωμάτων, την καταστροφή των μικρομεσαίων και των αγροτών, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΝΗ, σύσσωμη η Ιεράπετρα, δήμος, φορείς και κάτοικοι «υποδεχόμαστε» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ:

Να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις του Υπουργείου για μόνιμους διορισμούς γιατρών και προσωπικού

Να δρομολογηθούν τώρα όλες οι μόνιμες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και διοικητικού) που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών του Νοσοκομείου μας.

Να προστεθούν άμεσα οι δύο οργανικές θέσεις (πνευμονολόγου και οδοντίατρου) που μετατράπηκαν σε θέσεις της παθολογικής κλινική.

Νέο οργανισμό που να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής μας

Να διασφαλιστεί ένα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΛΗΡΕΣ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ για όλο τον κόσμο, με επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό."