Προβοκατόρικες και τραμπούκικες χαρακτηρίζει τις διαμαρτυρίες έξω από την Αίθουσα Ανδρόγεω που οδήγησαν σε ματαίωση της εκδήλωσης με ομιλητή τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου.

Σε σχετική ανακοίνωση καταγγέλουν όπως χαρακτηρστικά λένε "τέτοιες προβοκατόρικες, τραμπούκικες συμπεριφορές και μεθοδεύσεις από όποιο κέντρο ή παράκεντρο  και αν εκπορεύονται και καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πράξουν το ίδιο, καταδικάζοντας την βία από όπου και αν προέρχεται".

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

Η προγραμματισμένη εχθές Σάββατο 11/06/2016 πολιτική εκδήλωση με  ομιλητή τον Υπουργό  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο, αναβλήθηκε εξαιτίας της οργανωμένης παρουσίας μελών του αποκαλούμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μεμονωμένων αγροτών που παρεμπόδιζαν με την απειλή βίας την είσοδο οποιουδήποτε στο χώρο της αίθουσας, στην Ανδρόγεω.

Καταγγέλλουμε τέτοιες προβοκατόρικες, τραμπούκικες συμπεριφορές και μεθοδεύσεις από όποιο κέντρο ή παράκεντρο  και αν εκπορεύονται και καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πράξουν το ίδιο, καταδικάζοντας την βία από όπου και αν προέρχεται.

Κάποιοι εχθές επένδυσαν στην ένταση και θέλησαν απεγνωσμένα να την προκαλέσουν αλλά απέτυχαν. Σε αντίθεση με τις αλήστου μνήμης εποχές της συγκυβέρνησης δεν καταφύγαμε στην καταστολή, στη χρήση βίας όπως θα ήθελαν και ήλπιζαν. Είμαστε διαφορετικοί, πρεσβεύουμε άλλες αξίες, ιδανικά και το αποδεικνύουμε σε κάθε ευκαιρία. Το συνταγματικά κατοχυρωμένο με αγώνες του λαού μας δικαίωμα της ελευθερίας συνάθροισης και έκφρασης θα προστατευθεί για όλους τους πολίτες.  Με δημοκρατία, εξωστρέφεια και πολιτικό θάρρος. Έτσι απαντούμε στην προσπάθεια τρομοκράτησης, στον τραμπουκισμό, στην άρνηση διαλόγου, στις άναρθρες κραυγές.

Καλούμε την κοινωνία σε ειλικρινή, ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο για όλα τα προβλήματα του τόπου, χωρίς αποκλεισμούς και όρους. Αγωνιζόμαστε μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Γυρίζουμε σελίδα με δίκαιη ανάπτυξη, κοινωνική αλληλεγγύη, ισχυρή δημοκρατία. Η Ελλάδα του αύριο προχωράει με κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, οικονομική σταθερότητα, με επανάκτηση της λαϊκής κυριαρχία.

Μας πεισμώνουν, δεν μας εκφοβίζουν. Θα συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια. Το επόμενο δεκαπενθήμερο προγραμματίζεται μεγάλη εξόρμηση σε όλη την Κρήτη με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές και υπουργούς. Ανοιγόμαστε στην κοινωνία χωρίς φόβο, με ειλικρίνεια και δημοκρατία.
 
Η ιστορία έχει ήδη γυρίσει σελίδα…